Cât de dureroasă este NAŞTEREA pe cale naturală

Distribuie

Fiecare femeie este diferită şi la fel este şi tolerantă la durere; sunt femei care optează pentru o anestezie epidurală în secunda în care începe să aibă contracţii, dar există şi femei care trec prin toate etapele naşterii fără să îi fie administrat vreun anestezic. Chiar dacă nu poţi să cunoşti cu adevarat durerea din timpul naşterii până când nu treci prin travaliu, există câteva informaţii pe care le vei considera folositoare şi care te vor ajuta să te simţi un pic mai pregătită pentru “marele moment” din viaţa ta.

 Iar un lucru important pe care trebuie să îl reţii: nu contează cine eşti sau cât de mare este toleranţa ta la durere, naşterea va fi un proces extrem de dureros. 

De ce doare?
Pe măsură ce corpul tău te pregăteşte pentru naşterea copilului, organismul face câteva schimbări majore şi de “acomodare” pentru a-ţi permite să îţi aduci copilul pe lume. Cervixul (colul uterin) trebuie să se lărgească suficient de mult pentru a-i permite copilului să alunece afară. Un col uterin complet dilatat are 10 centimetri; te-ai gândit cât de mult înseamnă, de fapt, aceşti 10 centimetri? Cervixul face multă mişcare pentru a-i permite copilului accesul în exterior, şi nu este deloc confortabil, scrie feminis.ro. Durerea din timpul naşterii este, în cea mai mare parte, atribuită acestui lucru.

Travaliul (numit în popor durerile facerii sau chinurile facerii) are loc în trei etape şi chiar dacă din punct de vedere fizic aceleaşi lucruri de bază se petrec în corpurile femeilor, experienţa este diferită de la o gravidă la alta. Momentul este, de asemenea, diferit în funcţie de femeie şi fiecare etapă ar putea să fie semnificativ mai lungă sau mai scurtă decât ceea ce este considerat “durata medie” a unei naşteri.

În primele două etape, durerea continuă să crească în intensitate, pe măsură ce contracţiile devin din ce în ce mai puternice. Acele “contracţii” de temut despre care le-ai auzit vorbind pe toate acele femei care au născut sunt, de fapt, dilatarea / deschiderea colului uterin. Deşi sunt extrem de dureroase, vrei ca aceste contracţii să fie puternice; cu cât sunt mai puternice şi au loc la intervale mai scurte de timp, cu atât mai repede se va naşte copilul tău şi la fel de repede vei uita de toata aceasta durere. Etapa a treia este eliminarea placentei. 


Distribuie
..