CARE este vârsta reală A CORPULUI TĂU

Distribuie

Vârsta din buletin s-ar putea să fie diferite de cea a corpului tău. Vezi cât de îmbătrânite sunt celulele tale.

Cercetătorii au stabilit că vârsta organismului nostru este diferită de cea din buletin, potrivit goodmorningcenter.com. Pentru a stabili diferența dintre cele două, au realizat un test care îți poate spune starea ta de sănătate.

Măsoară-ți pulsul!

Primul pas pentru a-ți afla vârsta reală a corpului tău este să îți măsori pulsul. Fă, apoi, 30 de genoflexiuni, într-un ritm alert, și măsoară-ți pulsul din nou. La final, trece rezultatele pe hârtie. Dacă diferența de puls între cele două momente este de 10 unități, ai 20 de ani, dacă este între 10 – 20 de unități, ai 30 de ani, dacă este între 20-30 de unități, ai 40 de ani, iar dacă valorile se situează la o diferență de 30 – 40 de unități, ai 50 de ani.

Detectează vârsta biologică!

Cu degetul mare și arătătorul pișcă pielea de pe braț, din zona în care îți iei pulsul. Fă-o pentru 5 secunde, apoi vezi în cât timp pielea revine la culoarea naturală. Dacă acest lucru se întâmplă în 5 secunde, ai 30 de ani, în 8 secunde ai 40 de ani, în 10 secunde ai 50 de ani, iar în 15 de secunde ai 60 de ani.

Fă gimnatiscă!

Următorul pas îți spune vârsta corpului cu ajutorul gimnasticii. Stai drept, apoi îndoaie-ți ușor genunchii și lasă-te în jos, încercând să atingi podeaua cu palmele. Dacă reușești să faci acest exercițiu foarte bine, ai între 20 și 30 de ani, dar dacă atingi podeaua doar cu vârful degetelor, ai 40 de ani. Dacă reușești să ajungi cu palmele până la glezne, organismul tău are 50 de ani, iar dacă nu poți ajunge mai jos de genunchi, ai 60 de ani.

Închide ochii!

Urmează cea mai grea parte a testului. Închide ochii și sprijină-te doar în piciorul drept, apoi în stângul. Ai voie să îți menții echilibrul cu ajutorul mâinilor, dar fără să te ții de ceva. Stai în această poziție cât de mult poți, având cronometrul deschis. Dacă reușești să îți menții echilibrul mai mult de 30 de secunde, ai 20 de ani, dacă stai doar 20 de secunde, ai 40 de ani, iar dacă nu reușești să stai în această poziție mai mult de 10 secunde, ai 60 de ani.

Dacă rezultatele nu te mulțumesc, este momentul să iei măsuri. Fă mai multă mișcare și încearcă să ai o alimentație sănătoasă, bazată pe fructe și legume. Repetă testul după o perioadă și vezi dacă vârsta din buletin se potrivește cu cea biologică.

unica.ro


Distribuie
..