Care este vârsta perfectă de a rămâne însărcinată

Distribuie

Cel mai frumos sentiment din viaţa unei femei, este atunci când aceasta află că va deveni mamă. Din moment de o femeie află că este însărcinată, aceasta are un comportament diferit faţă de corpul său. Corpul ştie că e “însărcinat” şi creierul trebuie să se conformeze cu această înformaţie.

La diferite vârste, corpul are un comportament şi o atitudine diferită faţă de sarcină. Să rămâi însărcinată la 18 ani nu este acelaşi lucru cu să rămâi însărcinată la 40 de ani. Atât emoţiile cât şi stările fiziologice sunt diferite.

În adolescenţă, corpul tinde să fie cel mai prielnic pentru o sarcină. În această perioadă, există un risc mai scăzut de a avea un avort spontan şi copilul are şanse mari să se mască absolut sănătos. O femeie însărcinată trebuie să evite alcoolul, drogurile şi fumatul.

În perioada de sarcină o femeie trebuie să consume cât mai multe fructe şi legume proaspete şi sănătoase. Se recomandă şi consumul de carne, dar fără grăsimi. Dintre sporturi, recomandabil este mersul pe jos şi înotul.

Specialiştii afirmă că după 20 de ani este cea mai potrivită perioadă pentru a naşte un copil. Corpul femeii este cel mai fertil şi concepţia este mult mai uşoară. În această perioadă, riscul de a avea complicaţii în perioada de sarcină este minim. Sarcina trebuie monitorizată şi corpul mamei trebuie alimentat corect. O dietă sănătoasă pregăteşte organismul spre o naştere uşoară.

După 30 de ani, sarcina devine una din preocupările vieţii. Dacă o femeie a rămas însărcinată, aceasta poate fi cea mai mare bucurie. Întrucât la această vârstă deja eşti încadrată în câmpul muncii, va fi o oportunitate excelentă de a lua o pauză. După 30 de ani, corpul feminin este pregătit pentru o sarcină.

Sarcina la 40 de ani poate aduce o serie de complicaţii. La această vârstă, femeile care rămân însărcinate, trebuie să fie monitorizate în permanenţă de medicul ginecolog. Nu trebuie să rămâi surprinsă dacă medicul spune să vii mai des la consultaţii: este o normalitate pentru că la această vârstă, corpul nu mai funcţioneazăa atât de activ ca la 20.

Indiferent de vîrsta pe care o au femeile când rămân însărcinate, trebuie să fie foarte atente şi precaute.


Distribuie
..