Care este organul care arde cele mai multe GRĂSIMI

Distribuie

Când nu reușești să scapi de kilogramele în plus, este indicat să îi faci o vizită medicului tău. S-ar putea ca organul responsabil cu arderea grăsimilor să nu mai funcționeze la capacitate maximă.

Dacă vrei să fii sănătoasă și să ai o siluetă perfectă, atunci ficatul tău ar trebui să funcționeze bine. Acest organ îndeplinește peste 400 de funcții, iar printre cele mai importante se numără filtrarea toxinelor și eliminarea lor din sânge. După ce ficatul curăță sângele, transformă toxinele în substanțe care sunt scoase din organism prin urină ori sunt depozitate în bilă și ajung în sistemul digestiv, fiind eliminate prin scaun.

Când ficatul nu are destui nutrienți să își îndeplinească funcțiile, devine lent. Toxinele nu mai pot fi eliminate și se depozitează în țesutul adipos, unde se transformă în grăsime. O altă problemă apare și când fierea nu mai funcționează bine, iar bila nu mai poate transporta toxinele în sistemul digestiv la fel de repede. Când ai prea multe substanțe nesănătoase în organism, te poți simți obosită, nu ai energie, te constipi și ești mai sensibil la boli.

Cum îți dai seama că ficatul nu funcționează bine

Dacă vrei ca ficatul tău să funcționeze bine, trebuie să faci câteva schimbări în viața ta. Renunță la alcool, țigări și limitează expunerea la chimicale. Dacă ai dureri de stomac după ce consumi mâncăruri grase, ai grețuri, amețeli, dureri de cap, criză de bilă, gust amar în gură sau hemoroizi, mergi la medic și încearcă să afli cauza acestor simptome.

De cele mai multe ori, ficatul ajunge să nu mai funcționeze bine din cauza lipsei de protein, a unei digestii slabe și a deficiențelor de vitamin și minerale. Când se întâmplă asta, arderea grăsimilor nu mai este o prioritate pentru ficat și riști să te îngrași.


Distribuie
..