Care este cel mai sănătos aliment din lume și ce boli vindecă

Distribuie

Fie că este proaspăt, fie că este uscat, acest fruct este considerat cel mai sănătos aliment din lume, pentru că abundă în nutrienți naturali, care energizează organismul, scad colesterolul, îmbunătățesc vederea și te feresc de boli grave. Este vorba despre curmale, acel desert dulce și cremos. Iată care sunt beneficiile curmalelor:

Îmbunătățesc vederea

Societatea Americană a Cancerului recomandă consumul zilnic de 20 – 35 grame de fibre solubile, preferabil preluate din curmale. Doar un astfel de fruct, consumat zilnic, îți menține acuratețea vizuală în parametri optimi.

Echilibrează greutatea corporală

Datorită cantității mari de nutrienți, curmalele provoacă o senzație de sațietate și ajută în procesul de pierdere în greutate. Curmalele uscate conțin 290 de calorii la 100 de grame, de aceea dacă vrei să slăbești ar trebui să le mănânci în loc de alte dulciuri. Satisfac pofta de dulce și, consumate cu moderație, nu îngrașă.

Ajută la buna funcționare a sistemului digestiv

Cel mai sănătos aliment din lume accelerează și ușurează digestia alimentelor. Lasă câteva curmale într-o cană cu apă, peste noapte, și bea sucul lăsat de acestea a doua zi, dimineața.Acest suc este excelent pentru reglarea tranzitului intestinal.

Tratează anemia

Persoanelor anemice li se recomandă să mănânce cât mai multe curmale, deoarece sunt bogate în fier. 100 de grame de curmale conțin 0,85 mg de fier, adică 10% din doza zilnică recomandată.

Îmbunătățesc activitatea inimii

Curmalele sunt recomandate și persoanelor care suferă de boli cardiace. O porție standard de 5-6 curmale conțin aproximativ 80 miligrame de magneziu, un mineral esențial care ajută la extinderea vaselor de sânge.

Nu în ultimul rând, curmalele au un efect tonic asupra organismului. Considerate a fi stimulente energetice naturale, ele furnizează zaharuri precum glucoza, sucroza sau fructoza.

unica.ro.


Distribuie
..