Când ai dureri de cap, renunţă la medicamente şi bea aceste CEAIURI NATURALE

Distribuie

Deşi adesea suntem tentaţi să luam repede o pastilă cu efect analgetic, totuşi ar trebui să ne gândim de două ori înainte de a lua aceasta decizie: să nu uităm că orice pastilă are şi efecte adverse, că tulbură sistemul digestiv şi totodată efectul nu durează prea mult.

Pentru a scăpa de durerile de cap pe cale naturală bea ceaiuri din următoarele plante medicinale:

Menta

Menta este indicată în perioadele de suprasolicitare intelectuală şi fizică. Puteţi consuma menta proaspată în limonadă, apa cu lămâie prezentând numeroase beneficii asupra organismului: creşte imunitatea, este tonic cerebral, aduce un important aport de vitamina C, are efect energizant etc.

Muşeţelul

Muşeţelul este indicat atunci când durerile de cap sunt provocate de infecţii, răceala, scăderea imunităţii, afecţiuni dentare etc. Ceaiul de muşeţel prezintă puternice efecte antibacteriene, antiinflamatorii şi analgetice, scrie kudika.ro. Puteţi consuma o cană de ceai dimineaţa şi seara, după masă.

Teiul nu ar trebui să lipsească din casele noastre

Teiul alungă stresul, relaxează şi conferă o stare de bine. Stresul este astăzi considerat ca fiind principalul factor declanşator al bolilor, fiind incriminat în producerea a peste 90% din afecţiunile cu care populaţia se confruntă în zilele noastre. Stresul scade imunitatea, secătuieşte organismul de energie şi nutrienţi, accelerează procesele de îmbătrânire şi degradează metabolismul.

Măceşele cresc imunitatea şi reduc tensiunea arterială

Măceşele au efect tonic şi reglator asupra vaselor de sânge, fiind indicate atât în caz de tensiune mare (hipertensiune), cât şi în caz de tensiune mică (hipotensiune). Măceşele pot fi consumate în stare proaspată, coapte, eliminând sâmburii, sau pot fi mărunţite şi fierte un minut. Ceaiul de măceşe conţine o cantitate mult mai mică de vitamina C şi antioxidanţi comparativ cu măceşele proaspete.

Lavanda alungă stresul şi depresia, tratând durerile de cap

Lavanda este cunoscută în medicină naturistă ca având efecte puternice asupra stării psihice şi nu numai. Este indicat să folosiţi lavanda în perioadele de suprasolicitare, atunci când obişnuiţi să adormiţi târziu în noapte sau în perioadele stresante.

Lavanda este un bun tonic cerebral, are efecte energizante, combate depresia şi durerile de cap. De asemenea lavanda prezintă în general efecte analgetice şi de calmare.


Distribuie
..