Calităţile MIRACULOASE ale perelor. Iată lista bolilor de care ne protejează
Perele nu sunt doar dulci şi gustoase. Acest fruct este popular în emisfera nordică pentru calităţile sale hrănitoare unice. Deasemenea, perele sunt diuretice, laxative, remineralizante, nutritive, astringente şi sedative.
Perele sunt bogate în fibre şi au o sursă importantă de potasiu. În plus nici nu îngraşă, deoarece conţin puţine calorii (100 g de fructe dau organismului între 40 şi 80 de calorii).
În schimb, sunt pline de vitaminele A, B1, B2 şi C şi de fosfor şi iod. Deasemenea, perele sunt bogate în elemente bazice (potasiu, sodiu, calciu, magneziu şi fier).
Acest fruct conţine o cantitate de celuloză, ce constituie un factor extrem de important pentru regularizarea activităţii intestinale.
Pe lîngă mulţimea de beneficii, perele sunt bune în tratarea reumatismului, artritei, asteniei, surmenajului, anemiei şi tuberculozei. Trebuie de menţionat că din cauza conţinutului ridicat de zahăr, perele trebuie evitate de diabetici.
Alte calităţi ale perelor: acţionează benefic asupra plămânilor, eliminină febra şi excesul de mucus dat de răceală, calmează tusea, ajută la vindecarea colitei de putrefacţie şi a constipaţiei, iar asta protejează organismul de cancer de colon.
Deasemenea, perele scad colesterolul şi îndepărtează afecţiunile aparatului cardiovascular.