Beneficiile UIMITOARE ale SPANACULUI

Distribuie

Este o plantă cu numeroase nebeficii pentru sănătate, cultivată pentru gustul incomparabil şi frunzele sale de un verde nemaipomenit. Iată care sunt cele mai importante beneficii ale spanacului şi de ce trebuie să-l incluzi în regimul tău alimentar.

Conţine amidon, potasiu, calciu, fosfor, magneziu, sodiu, fier, zinc, mangan, fluor, vitaminele C, B1, B2, B6, PP, E, K, acid folic, provitamina A.

Fierul din spanac se află într-o formă sigură, naturală, în timp ce administrarea fierului sub formă farmacologică poate duce la supradozare, care este extrem de periculoasă, în special pentru copii, informează timpul.md

Cheia puterii

Spanacul este o sursă minunată de fier, care este parte a hemoglobinei ce transportă oxigenul prin toate celulele corpului şi intră în cadrul sistemului responsabil de producerea de energie şi a controlării metabolismului. Se recomandă îndeosebi femeilor, copiilor şi tinerilor aflaţi în perioada de pubertate.
 
Rezistenţa oaselor

Spanacul posedă vitamina K în cantităţi record, care influenţează rezistenţa oaselor noastre.

Spanac de zece ori

Spanacul este cunoscut pentru cantitatea mare de fier conţinută. Spanacul conţine de 10 ori mai puţin fier decât a rezultat din calculele acestuia. O informaţie bună pentru devoratorii de spanac este faptul că acesta rămâne în continuare în top-lista legumelor, nu numai datorită cantităţii impunătoare de fier, dar şi datorită cantităţii de vitamina C, E, acid folic, zinc, magneziu şi potasiu.


Distribuie