Beneficiile UIMITOARE ale lămâii verzi pentru sănătate

Distribuie

Lime-ul (lămâia verde) este un fruct înrudit cu lămâia, utilizat în foarte multe produse alimentare, cosmetice, uleiuri, etc. Aceste citrice sunt, totuși, destul de diferite față de lămâie şi au numeroase beneficii pentru sănătate. Iată cum îți pot îmbunătăți sănătatea.

Previn cancerul

Conțin limonin, un compus cu efect anti-cancerigen. Acesta ajută la prevenirea diferitelor tipuri de cancer precum cele de piele, gură, stomac, de sân, pulmonar și altele, scrie fitness-nutritie.ro

Bogate în vitamina C

Doar un sfert de cană de suc de lime conține peste 46% din doza zilnică recomandată de vitamina C.

Îmbunătățesc imunitatea

Vitamina C din lime ajută la întărirea imunității. Aceasta previne răceala și gripa și reduce riscul de boli cronice.

Bogate în antioxidanți

Conțin o mare sursă de fitonutrienți și flavonoizi cu proprietăți antioxidante. Antioxidanții sunt esențiali în neutralizarea radicalilor liberi, care deteriorează celulele, ADN-ul și cresc riscul de cancer, bolilor de inimă și îmbătrânirea prematură.

Anti-inflamatoare

Vitamina C și alți fitonutrienți din lime au efecte anti-inflamatorii. Astfel, se reduce riscul apariției bolilor bazate pe inflamația cronică, cum este artrita, astmul și bolile de inimă.

Previn artrita reumatoidă

În urma unui studiu făcut pe mai mult de 20.000 de persoane, s-a constatat că subiecții care au consumat lime, au un risc de trei ori mai mic de a dezvolta artrită.

Antibiotic

Unul dintre flavonoizii găsiți în lime au proprietăți antibiotice puternice. Conform unor studii din Africa de Vest, s-a constatat că adăugarea acestor fructe în dietă a ajutat la reducerea apariției holerei.

Ochi sănătoși

Vitamina C este esențială pentru buna funcționare a ochilor. Deficitul poate duce la cataractă și la alte afecțiuni oculare. Menținerea unui nivel optim de vitamina C, prin consumul de lime sau suc de lime, este o modalitate bună de a menține starea de sănătate corespunzătoare ochilor.

 


Distribuie
..