Beneficiile MIRACULOASE ale PEPENELUI VERDE pentru sănătate

Distribuie

Sezonul pepenelui verde se declară deschis, aşa că trebuie să profiţi din plin de această legumă delicioasă şi suculentă, mai ales că acesta are efecte miraculoase asupra sănătăţii. Pepenele verde nu este doar un aliment gustos, ci şi un medicament eficent. Află mai jos care-i sunt beneficiile.

Deşi este considerat un fruct, de fapt pepenele verde este o legumă, fiind înrudită cu castravetele şi dovlecul şi este recomandat tuturor, cu excepţia persoanelor care suferă de insuficienţă renală. Miezul său este un veritabil cocktail de apă  şi zahăruri naturale. Enzimele şi acizii organici conţinuţi mai ales în apropierea cojii au efecte de dezintoxicare puternică.

Mai mult decât atât, consumul legumei  timp de  zece zile va dezintoxica organismul şi va întări imunitatea.

Pe langa faptul că pepenele verde este o sursă perfectă de hidratare, mai ales în anotimpul cald, dar şi o miraculoasă dieta de slăbire, consumul legumei  este recomandat şi în boli precum litiaza renală, nefrita, pielonefrita, afecţiunile cardiovasculare, reumatism, acnee sau unele afecţiuni ale pielii.

Pepenele verede este încărcat cu vitamina A, care ajută la reducerea dimensiunii porilor de pe piele, în consecinţă la minimizarea secreţiei excesive de ulei.

Benefiile pentru frumuseţe

Pepenele verde are un efect extrem de benefic şi pentru frumuseţe şi anume pentru îngrijirea pielii. O mască din pepene verde va reda pielii tale un aspect neted şi moale.
Îţi propunem o reţetă de mască pentru faţă: Se amestecă o felie de de pepene cu castravete în cantităţi egale şi se aplică pe faţă şi pe gât. Lasă timp de 20 de minute şi apoi clăteşte. Este util pentru tratarea arsurilor solare şi pentru pielea bronzată.

Profită din plin în sezonul cald  de această legumă suculentă!

 

pepenele verde este recomandat tuturor, cu exceptia persoanelor care sufera de insuficienta renala

Distribuie