Beneficiile MIRACULOASE ale ghimbirului asupra sănătății

Distribuie

Rădăcina de ghimbir este în armonie cu sănătatea: planta este un remediu pentru durerile de cap, reduce sau elimină grețurile de dimineață, amețelile și vertijurile. Vezi mai jos toate beneficiile acestui condiment minunat.

O combinație fericită de substanțe active

Numeroasele beneficii oferite de ghimbir se datorează combinației fericite de substanțe active din compoziția sa: vitamine (C, E, B6), minerale (calciu, fier, magneziu, seliniu, sodiu), carbohidrați și fibre. Totodată, uleiurile de ghimbir au efecte analgezice, sedative și antitermice, notează fabuloase.ro. Valoarea calorică a plantei este redusă (20kcal/100 g), fiind sărac în carbohidrați digerabili și nu conține grăsimi.

Medicina modernă i-a atribuit ghimbirului și alte roluri printre care cel de antioxidant, de sedativ și de expectorant. În același timp, durerile de ficat și balonările abdominale se ameliorează cu ajutorul infuziei de ghimbir, preparată din trei bucățele de rădăcină de ghimbir și o cană de 200 ml cu apă clocotită. Ceaiul se infuzează timp de zece minute, apoi se strecoară și bea-câte o ceașcă, după fiecare masă.

În timpul sarcinii

Numeroasele beneficii oferite de ghimbir se datorează combinației fericite de substanțe active din compoziția sa: vitamine (C, E, B6), minerale (calciu, fier, magneziu, seliniu, sodiu), carbohidrați și fibre. Totodată, uleiurile de ghimbir au efecte analgezice, sedative și antitermice. Valoarea calorică a plantei este redusă (20kcal/100 g), fiind sărac în carbohidrați digerabili și nu conține grăsimi.

Medicina modernă i-a atribuit ghimbirului și alte roluri printre care cel de antioxidant, de sedativ și de expectorant. În același timp, durerile de ficat și balonările abdominale se ameliorează cu ajutorul infuziei de ghimbir, preparată din trei bucățele de rădăcină de ghimbir și o cană de 200 ml cu apă clocotită. Ceaiul se infuzează timp de zece minute, apoi se strecoară și bea-câte o ceașcă, după fiecare masă.

Scade nivelul colesterolului rău

Studiile recente arată că ghimbirul scade nivelul colesterolului rău din organism, reducând riscul bolilor de inimă. Contribuie la o bună circulație a sângelui, printr-un complex optim de minerale și aminoacizi, eficient în lupta cu bolile cardiovasculare. În plus, această plantă întărește imunitatea organismului, printr-o combinație de antioxidanți care, în paralel, se dovedește eficientă și în lupta cu colesterolul și chiar în prevenirea cancerului.

Diminuează durerile menstruale

Această plantă este un remediu natural și foarte util în diminuarea durerile menstruale. Dacă simptomele prezentate în fiecare lună vă complesesc, încercați să vă aplicați de câteva ori pe zi comprese locale cu ceai de ghimbir.

Precauții

Ghimbirul trebuie consumat cu prudență de persoanele cu intestin iritabil, cu gastrită și cu risc de hemoragii.

Medicina modernă i-a atribuit ghimbirului și alte roluri printre care cel de antioxidant, de sedativ și de expectorant. În același timp, durerile de ficat și balonările abdominale se ameliorează cu ajutorul infuziei de ghimbir, preparată din trei bucățele de rădăcină de ghimbir și o cană de 200 ml cu apă clocotită. Ceaiul se infuzează timp de zece minute, apoi se strecoară și bea-câte o ceașcă, după fiecare masă.

Scade nivelul colesterolului rău

Studiile recente arată că ghimbirul scade nivelul colesterolului rău din organism, reducând riscul bolilor de inimă. Contribuie la o bună circulație a sângelui, printr-un complex optim de minerale și aminoacizi, eficient în lupta cu bolile cardiovasculare. În plus, această plantă întărește imunitatea organismului, printr-o combinație de antioxidanți care, în paralel, se dovedește eficientă și în lupta cu colesterolul și chiar în prevenirea cancerului.

Diminuează durerile menstruale

Această plantă este un remediu natural și foarte util în diminuarea durerile menstruale. Dacă simptomele prezentate în fiecare lună vă complesesc, încercați să vă aplicați de câteva ori pe zi comprese locale cu ceai de ghimbir.

Precauții

Ghimbirul trebuie consumat cu prudență de persoanele cu intestin iritabil, cu gastrită și cu risc de hemoragii.


Distribuie