Bea ceai de FLORI de SÂNZIENE. Află pentru ce afecţiuni e bun

Distribuie

Medicina populară recomandă florile de sânziene pentru tratarea unor afecţiuni des întâlnite la femei, iar ceaiul de flori de sânziene este cuprins în farmacia verde.

Sânzienele sunt flori mici, de culoare galbenă, dese, cu parfum dulce şi un gust foarte amar. Sânzienele cresc la maginea pădurilor, în fâneţuri şi se spune despre ele că adunate în noapte de Sânziene şi împletite în cunună au darul de a feri casa de rău şi boală.

Ceaiul de flori de sânziene este recomandat pentru tratarea afecţiunilor tiroidei, atat a hiper funcţiei cât şi a hipofuncţiei, având capacitatea de a normaliza activitatea glandei tiroide. Ceaiul de flori de sânziene este recunoscut ca având capacitatea de sedativ uşor, antispastic, diuretic, depurativ, dar şi pe aceea de antiseptic urinar foarte eficient. Florile de sânziene au efect antireumatic, laxativ, uşor afrodisiac.

Ca recomandari certe, ceaiul de flori de sânziene este recomandat în tratarea şi diminuarea nodulilor tiroidieni, laringite, afecţiuni ale aparatului urinar, tulburari minore ale somnului asociate cu menopauza.

C
eaiul de sânziene cel mai folosit este cel macerat la rece, care se prepară dintr-o lingură de flori de sânziene în 250 mililitri de apă, care se ţine apoi 6-8 ore la temperatura camerei. Se strecoară şi se bea pe stomacul gol. Maceratul la rece este cel mai bun ceai de sânziene şi e recomandat mai ales în afecţiunile tiroidiene.

Se face şi ceai de sânziene în varianta clasică sub formă de infuzie, dintr-o lingură cu plantă la 250 mililitri de apă clocotită. Se lasă să se infuzeze 15 minute, se strecoară şi se bea pe stomacul gol.

sanatateata.ro


Distribuie
..