ATENŢIE! Roşiile ţuguiate sunt un adevărat PERICOL pentru sănătate. Iată DE CE

Distribuie

Din păcate, cumpărătorii sunt din ce în ce mai interesați de aspectul produselor şi nu îşi dau seama cât de dăunătoare sunt acestea pentru sănătate. Roşiile ţuguiate provoacă boli grave şi sunt extrem de periculoase pentru sănătate.

Cultivatorii și comercianții fac tot posibilul să-i mulțumească pe cumpărători. Vrei produse frumoase? Ia-le, dar nu sunt  şi sănătoase.

De ceva timp au apărut pe piaţă roşiile ţuguiate. Într-adevăr, sunt mai gustoase decât cele importate, dar din păcate nu și mai sănătoase.

De fapt ele sunt ţuguiate din cauza unei malformaţii apărute în urma utilizării în exces a următoarelor substanțe:

Ethrel – stimulent de coacere;

2.4-D – stimulent și pesticid de tip hormonal.

“Orice exces duce la acumulare în plantă, în fructe și implicit la efecte toxice asupra organismului consumatorului”, declară Floarea Burniche, cercetător Stația de Cercetare Experimentală Buzău.

Care sunt efectele pesticidelor asupra organismului nostru?

favorizează apariția obezității și a supraponderalității;

favorizează apariția cancerului;

favorizează declanșarea bolilor hipertensive, a diabetului și a bolilor cardiovasculare;

au efect perturbator hormonal: la băieți scade fertilitatea, iar la fete provoacă apariția precoce a pubertății;

cresc riscul de cancer de sân la femei și cancer testicular sau de prostată la bărbați.

Aceste pesticide au efecte nebănuite: cresc prevalența apariției supraponderalității și obezității din cauza faptului că determină transformarea preadipocitelor în adipocite. 

Ethrel-ul sau 2.4-D sunt unele dintre cele mai vechi pesticide cu efect hormonal, de coacere uniformă, de aceea se și folosesc adesea la roșii. Dacă producătorii nu le tratează, din 50 de flori doar 30 fac fructe, dar dacă le tratează cu astfel de substanțe, din 50 de flori, 49 fac fructe.

sursa: fitness-nutritie.ro


Distribuie
..