ATENŢIE! Grapefruit-ul, în combinaţie cu anumite medicamente, poate fi FATAL

Distribuie

În urma descoperirilor medicale ale ultimilor ani privind sucul de grapefruit şi combinarea lui cu unele medicamente s-a demonstrat că riscul la care pacienţii se supun atunci când combină sucul de grapefruit cu medicamentele poate fi fatal.

Potrivit  revistei „Canadian Medical Association Journal”, pilulele medicamentoase combinate cu grapefruitul  nu mai acţionează corect, pot fi percepute de organism ca o supradoză, iar posibilitatea decesului nu este exclusă.

În urma studiului, mai mult 85 de medicamente au efecte secundare grave atunci când sunt administrate alături de sucul de grapefruit. Mai mult, numărul medicamentelor care pot avea consecinţe fatale a crescut de la 17 la 43 în ultimii patru ani.

Astfel, medicamentele incuse în listă sunt cele bazate pe statine, care ajută la reducerea nivelului de colesterol, unele antibiotice, medicamente pentru cancer şi afecţiuni cardiace. Cei care sunt afectaţi de efectul acestei combinaţii sunt mai mult bătrânii, care suferă de numeroase afecţiuni, iau multe medicamente şi consumă şi suc de grapefruit.
De asemenea,  o serie de medicamente, de la cele pentru afecţiunile cardiovasculare, până la cele hormonale nu trebuie combinate cu socul de grapefruit.

Grapefruitul conţine furanocumarine, substanţe chimice care blochează enzimele ce în mod normal metabolizează în organism anumite medicamente. Atunci când nu este verificat, nivelul de medicamente din organism atinge cote alarmante, care devin toxice pentru organism.

Mai mult decât atât, acest  efect apare nu doar în cazul sucului de grapefruit. Este valabil pentru mai multe citrice precum lămâi verzi sau pomelo.
Te averizăm să fii precaut(ă) când administrezi medicamente şi consumi suc de grapefruit. Preferabil ar fi să limitezi consumul de suc de grapefruit sau să îl reduci total.

Ţine cont, însă că nu toate medicamentele fac parte din categoria care interacţionează cu sucul de grapefruit. Dacă nu urmezi niciun tratament, este foarte sănătos să consumi grapefruit şi suc de grapefruit, care conţin cantităţi importante de vitamina C.


Distribuie