ATENȚIE, ceaiurile ne pot îmbolnăvi. Iată DE CE

Distribuie

De foarte multe ori, ceaiurile de plante sunt asociate cu concepte, cum ar fi curativ și vindecare. Institutului Federal din Berlin pentru evaluarea riscurilor din cadrul Ministerului pentru Protecţia Consumatorului, Alimentaţiei şi Agriculturii din Germania, vine cu un avertisment în acest sens.

Acest Institut a raportat că au fost testate peste 220 de ceaiuri de plante disponibile în vânzare şi în multe dintre eles-a de pistat un nivel extraordinar de mare de alcaloizi de pirolizidină, care este un grup de compuşi chimici de origine vegetală, cu proprietăţi cancerigene.

Alcaloizii de pirolizidină sunt sintetizaţi de multe plante ca mod de apărare împotriva dăunătorilor. Prin toxicitate, unele dintre aceste substanţe depăşesc toate pesticidele artificiale.

Cecetătorii au înregistrat mai mult de 500 de alcaloizi de pirolizidină în peste 6.000 de specii de plante.

Printre cele mai răspândite plante otrăvitoare se numără cruciuliţa și tătăneasa.

Chiar dacă majoritatea dintre ele nu sunt utilizate direct în bucătărie, oricum constituie un pericol foarte mare pentru sănătatea omului.

Consumul de către bovine a acestor plante bogate în alcaloizi de pirolizidină este însă un fenomen grav.

Această otrăvire lentă, dar constantă, îmbolnăvește animalele de ciroză hepatică. Prin carne şi lapte, substanţele cancerigene pot ajunge în organismul omului.


Distribuie
..