Anxietatea îţi şterge din feminitate. Află cum să o eviţi

Distribuie

Anxietatea a devenit adevărată boală a secolului. Supuşi condiţiilor de criză, reduceri de personal sau preţuri în creştere, este aproape imposibil să nu te cuprindă stările de anxietate.

Ceea ce provoacă această boală sunt grijile. ,,Îngrijoraţii cronici” nu pot tolera incertitudinea şi trebuie să controleze orice situaţie, astfel istovindu-se moral.

Cum să eviţi anxietatea

1. Acceptă faptul că nu poţi anticipa totul. Dacă te gândeşti la toate lucrurile care ar putea merge rău nu îţi faci viaţa mai predictibilă sau mai uşoară, ci din contră. Poate că te simţi mai în siguranţă când îţi faci griji, însă e doar o iluzie.

2.  Admite faptul că viaţa are ,,drumuri”  imprevizibile şi tocmai acesta e farmecul ei.

3. În loc să te preocupi continuu de griji cotidiene, mai bine ia o pauză şi gândeşte-te la o eventuală vacanţă sau la o nouă ocupaţie.

4. Nu uita că sportul te ajută să te relaxezi şi este un excelent medicament anti anxietate. În timp ce cofeina, alcoolul, nicotina şi excesul de zahăr îţi măresc anxietatea, îţi dau insomnii şi pot provoca atacuri de panică.

5. Trăieşte un mod activ de viaţă. Cunoaşte oameni noi care te vor ajuta să  uiţi ce înseamnă depresie.

6. O altă „mână de ajutor” în evitarea depresiei  este masajul cu uleiurile esenţiale, de lavandă sau trandafir. Uleiul esenţial de lavandă are proprietăţi calmante, anxiolitice si sedative.

Specialiştii spun că anxietatea nu este altceva decât starea corpului de ,,luptă sau fugi”, chiar dacă nu mai există motive pentru stres. Dacă spontan simţi o stare intensa de anxietate, consultă un psiholog şi nu lăsă stresul  să-ţi  şteargă  din feminitatea. Nu uita de faptul că starea ta emoţională se întipăreşte pe aspectul tău fizic.


Distribuie