Alimentul care îţi distruge ficatul mai tare decât alcoolul. Și tu îl consumi

Distribuie

Ficatul este organul cel mai afectat de consumul de alcool. Cu toate acestea, oamenii de știință au descoperit că zahărul poate afecta ficatul chiar mai mult decât alcoolul.

Boala ficatului gras non-alcoolic poate duce la ciroză şi la diabet de tip 2. Una dintre principala cauză a apariţiei acestei boli este consumul de zahăr, conform healtyfood.com. În urma unui studiu recent s-a descoperit că, deşi participanţii care au mâncat mult zahăr zilnic nu s-au îngrăşat decât cu 2%, ficatul lor a acumulat cu 27% mai multă grăsime.

Știați că?

– Ficatul cântăreşte 1.500 – 2.000 de grame, e situat în partea dreaptă a abdomenului, lângă stomac, şi e la fel de important pentru organism ca inima şi plămânii?

– Este un adevărat “laborator chimic” şi “centru de dezintoxicare”, care “prelucrează” otrăvuri precum alcoolul sau grăsimile din organism? În plus, generează proteine, enzime şi vitamine fără de care omul nu ar putea trăi.

– Colecistul depozitează între mese acidul care face posibilă prelucrarea grăsimilor? Acestea sunt trimise mai departe către intestinul subţire (duoden)


Distribuie
..