Alimentele sănătoase ce ascund PERICOLE. Află AICI care sunt şi ce boli pot provoca

Distribuie

Unele alimente considerate sănătoase, pot avea toxine care provoacă infecţii sau chiar boli grave. Consumate în cantităţi normale, alimente precum ouăle, brânza şi tonul nu sunt periculoase, iar în cantităţi mari, acestea dăunează grav sănătăţii.

Ouăle de exemplu oferă energie pentru că sunt bogate în calciu, fier şi diverse vitamine. Conţin vitamina D3 şi au un conţinut optim de lecitină. Un ou pe zi este foarte benefic pentru sănătate, insă nu mai mult, pentru că în exces ouăle pot dăuna sănătăţii.

Mare atenţie la albuş, fiindcă poate  provoca alergii, mai ales la copiii mici.

Înainte de a cumpăra ton, trebuie să fiţi sigure că acesta este foarte proaspăt, pentru că poate provoca alergii foarte puternice. Tonul se digeră uşor, având grăsimi semisaturate şi este bun datorită conţinutului de proteine şi acizi graşi care fac bine creierului şi inimii.

De asemenea este bun pentru dietă, fiindcă ajută în lupta cu kilogramele în plus.

Scoicile sunt bogate în seleniu şi zinc, care fac bine pentru sistemul imunitar şi reproducător. Însă, dacă nu sunt proaspete, pot cauza toxiinfecţii. Nu se recomandă persoanelor cu gută, pentru că au multe nucleoproteine.

Mare grijă la brânzeturile grase, precum parmezanul sau caşcavalul. Consumaţi-le moderat şi nu le combinaţi cu peşte sau carne.

Brânzeturile conţin multe calorii dar şi multă sare şi se digeră greu. Din acest motiv este indicat să le mâncaţi dimineaţa.

Nu le consumaţi prea des şi în exces, fiindcă riscaţi să vă îngrăşaţi şi să faceţi hipertensiune. 

 


Distribuie
..