Alimentele OTRĂVITOARE care provoacă MOARTEA. Iată care sunt CRIMINALII în alimentaţie

Distribuie

Sănătatea noastră este în pericol atâta timp cât nu suntem informaţi. De exemplu, există alimente care nu doar dăunează grav sănătăţii noastre, dar ameninţă cu moartea. O simplă neatenţie ne poate prinde într-o capcană amăgitoare şi periculoasă.

S-a demonstrat că şi cartoful  poate avea consecinţe grave. Acesta conţine otravă în tulpină şi frunze şi devine periculos dacă e lăsat să devină verde. Această transformare se produce datorită unei mari concentraţii a toxinei numită glicoalkaloida.

Deşi otrăvirea cu cartofi este rară, totuşi aceasta nu este exclusă. După o perioadă de slăbiciune, organismul devine neputincios. Astfel, urmează coma şi apoi moartea.

În ultimii 50 de ani, în America, majoritatea cazurilor de deces au fost cauzate de consumul de cartofi verzi sau a ceaiului din frunze de cartof.

Un alt pericol pentru sănătate sunt cireşele. Şi ele, ca şi prunele, caisele şi piersicile, la fel conţin otravă în frunzele şi sâmburii lor. Când sâmburii de cireşe sunt mestecaţi sau doar zgâriaţi, ei produc acid prusic, acesta fiind otrăvitor.  Moartea provocată de cireşe este foarte rară, dar trebuie să avem grijă  cu sâmburii, avertizează specialiştii.

Şi cu ciupercile trebuie să fim precauţi. Unele sunt comestibile, altele pot fi mortale, iar alegerea celor bune nu este o ocupaţie tocmai potrivită pentru amatori. Foarte des, otrăvirile cu ciuperci sunt rezultatul consumului de ciuperci sălbatice.

Simptomele sunt de la tulburări gastro-intestinale,  până la moarte. Unele din ele sunt halucinogene şi pot provoca efecte mentale şi fizice foarte grave.


Distribuie
..