Alimentele MINUNE care pot combate INFLAMAŢIILE

Distribuie

Inflamția este un răspuns al sistemului imunitar, fără de care nu ne putem trata. Însă când scapă de sub control ca în cazul artritei reumatoide, trebuie combătută. În plus, inflamația are un rol în apariția obezității, bolilor de inimă și cancerului. Vezi mai jos cât de simplu poţi combate inflamaţiile.

Alimentele bogate în zahăr și grăsimi saturare pot stimula inflamația. ”Acestea cauzează hiperactivitatea sistemului imunitar, ducând la dureri articulare, oboseală și deteriorarea vaselor de sânge”, spune Scott Zashin, profesor la Universitatea Texas Southwestern Medical Center din Dallas, scrie doctorulzilei.ro.

Alte alimente pot reduce inflamația. Iată care sunt acestea:

1. Peștele gras

Peștele gras precum somonul, macroul, tonul și sardinele, conține acizi grași omega-3 care s-au dovedit că ajută la reducerea inflamației. Ca să vă bucurați de beneficii, însîă trebuie să mâncați pește de mai multe ori pe săptămână trebuie să fie gătit sănătos. Într-un studiu relaizat la Universitatea din Hawaii în 2009, bărbații care au mâncat pește la cuptor sau fiert și-au redus riscul apariției bolilor de inimă cu 23%.

2. Cereale integrale

Cerealele integrale conțin multe fibre, care reduc nivelul proteinei C reactive din sânge-un indicator al inflamației.

3. Legumele verzi

Studiile au arătat că vitamina E are un rol important în priotejarea organismului de molecule pro-inflamatorii numite citokine. Iar cele mai importante surse de vitamina E sunt legumele verzi precum spanacul, brocoli, varza

4. Nucile

O altă sursă de grăsimi sănătoase care combat inflamația sunt nucile. În plus, acestea sunt bogate în antioxidanți care ajută la refacerea celulelor afectate de inflamație.

5. Soia

Mai multe studii au scos la iveală că izoflavonele din soia ajută la reducerea inflamației și a efectelor negative produse de aceasta.

6. Lactatele

Lactatele sunt uneori considerate un vinovate de apariția inflamației deoarece anumite persoane au intoleranță la cazeină, o proteină cre se găsește în lactate.

Însă pentru cei care le tolerează, lactatele sunt o sursă importantă de nutrienți. Iaurtul, poate conține și probiotice care reduc inflamația din intestine.

7. Fasolea

Fasolea este o sursă proteică vegetală care ajută și ea la reglarea dezechilibrului de acizi omega 3 și 6. Are conținut ridicat de fibre și ajută la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge. Asta este important, deoarece creșterea și coborârea bruscă a nivelului de zahăr din sânge poate cauza inflamație.

8. Fructele de pădure

Luptă cu inflamația prin intermediul fitonutrienților – agenți naturali care conferă un grad crescut de protecție.

9. Roșiile

Roșiile sunt bogate în licopen, un compus care reduce inflamația. Roșiile gătite conțin chiar mai mult licopen decât cele proaspete.

10. Sfecla roșie

Studiile au demonstrat că sfecla roșie și sucul său reduc inflamația și protejează împotriva cancerului și a bolilor de inimă.

11. Uleiul de măsline

Acesta este secretul longevității popoarelor mediteraneene. Bogat în polifenoli și grăsimi mononesaturate, uleiul ne protejează de inflamație și de multe afecțiuni cărora medicina alopată cu greu le dă de cap.

 

 

 

 

 

 


Distribuie
..