Alimentele care sporesc inteligenţa şi memoria

Distribuie

E ştiut deja că alimentaţia corectă favorizează o sănătate puternică. Mai mult de atât, hrana poate spori performantele mentale ale fiecărui om. Află în continuare, câteva dintre alimentele care îţi pot garanta şi favoriza inteligenţa.

Nucile şi seminţele de in
Nucile sunt niste cobustibili de energie care favorizează funcţionarea corectă a organismului, fiind o gustare perfectă, uşor de transportat.
Seminţele de in sunt bogate în Omega 3 şi pot fi adăugate cu uşurinţă în dieta ta. Le poţi presara în salate sau le poţi adăuga în cerealele pe care le serveşti  la micul dejun.

Fructele de padure
Sunt o minunată sursă de antioxidanti şi fitonutrienţi, fiind unele dintre cele mai delicioase alimente cu un conţinut scăzut de calorii.  Afinele  sunt considerate de dietologi alimente foarte benefice pentru organism, întrucât protejează creierul de leziuni şi diverse alte probleme.

Roşiile
În afara faptului că sunt delicioase, roşiile au şi o mulţime de proprietăţi cu adevarat uimitoare. Se spune că un consum mare de roşii poate îmbunătăţi textura şi culoarea pielii, fiind un antiseptic natural. Roşiile conţin licopen, un antioxidant care stimulează inteligenţa, ajutând la prevenirea demenţei.

Seminţele de floarea soarelui
Seminţele de floarea soarelui sunt excelente nu numai pentru stimularea inteligenţei, ci şi pentru îmbunătăţirea stării de spirit. Acestea conţin tiamină, care îmbunătăţeşte memoria şi abilităţile de gândire, iar triptofanul, un aminoacid esenţial pe care creierul îl transformă în serotonină, îmbunătăţind starea de spirit.

Ciocolata cu un conţinut ridicat de cacao
Ciocolata, un deliciu preferabil de foarte mulţi oameni, perfect pentru o vigilenţă sporită. Consumul de ciocolată favorizează fluxul sanguin cerebral, permiţând îmbunătăţirea puterii de concentrare, memoria verbală şi vizuală.


Distribuie
..