Alimentele care ÎŢI POT DISTRUGE CREIERUL

Distribuie

Specialiştii spun că trebuie să ştim care sunt acele alimente care ne fac rău şi tocmai de aceea să încercăm să trăim cât mai sănătos cu putinţă. Produsele care conţin zahăr nu fac rău doar siluetei, dar şi funcţionării creierului. În plus, pot apărea probleme cu memoria şi capacitatea de a învăţa şi de a reţine. Iată mai jos care sunt acestea.

Alcoolul afectează ficatul pe termen lung, dar şi creierul. Are efecte negative asupra gândirii clare şi memoriei, scrie evz.ro

Din fericire, simptomele dispar în momentul în care consmul de băuturi alcoolice este oprit. Fast food-ul afectează buna funcţionare a creierului. Un studiu realizat la Universitatea din Montreal a demonstrat că mâncarea junk poate schimba chimicalele din creier, ducând la simptome asemănătoare depresiei sau anxietăţii.

Prăjelile distrug lent celulele nervoase din creier, iar unele uleiuri sunt mai periculoase decât altele. Spre exemplu, uleiul de floarea soarelui este foarte toxic.

Alimentele cu multă sare ne afectează funcţiile cognitive şi capacitatea de gândire, practic ele reduc inteligenţa, după cum spun specialiştii.

Trebuie să evităm

Cerealele, cu excepţia celor 100% integrale afectează funcţionarea creierului şi sănătatea în general, cu excepţia celor 100% integrale care sunt foarte bogate în fibre şi care sunt recunoscute în prevenţia îmbătrânirii arterelor.

Proteinele procesate sunt o sursă bogată în proteine, dar trebuie să evităm produsele procesate, cum ar fi cârnaţii sau salamul.

Alegeţi peştele, lactatele, nucile, acestea fiind foarte bogate în proteine care ajută corpul. Îndulcitorii artificiali folosiţi pentru o perioadă îndelungată afectează creierul şi capacităţile noastre cognitive, mai ales în dacă sunt folosiţi în cantităţi mari.


Distribuie
..