Alimentele care au efect de LINIŞTIRE. Consumă-le când ai stres

Distribuie

În fiecare zi trebuie să fii pregătit pentru orice obstacol care îţi iese în cale. Ca să fii sigur că nu te stresezi, iată o listă a alimentelor care au efect de liniştire.

1. Portocalele. Cel mai rapid efect de calmare îl au portocalele datorită conţinutului ridicat de vitamina C, portocalele echilibrează tensiunea arterială şi scade nivelul cortizolului (hormonul stresului).

2. Ciocolata neagră. O ciocolată cu 70% cacao este ideală pentru a scăpa de stres. Datorită conţinutului ridicat de antioxidanţi (flavonide), ciocolată reduce tensiunea arterială, dar contribuie din plin şi la prevenirea cancerului şi a bolilor cardiovasculare.

3. Fructele de pădure. Oricare dintre fructele de pădure au efecte benefice asupra reducerii nivelului de stres. Carbohidraţii naturali pe care îi conţin aceste fructe eliberează încet zahărul în organism, astfel încât nu vei suferi nici o creştere, nici o scădere bruscă a glicemiei. În plus, fructele de pădure sunt o sursă excelentă de vitamina C, despre care se ştie că reduce nivelul cortizolului.

4. Grăsimile esenţiale. Somonul, macroul şi sardinele sunt o sursă excelentă de grăsimi esenţiale, acizi graşi omega3 care ridică nivelul de serotonina din creier. Acest hormon reglează abilitatea organismului de a lupta cu stresul.

5. Alimentele cu zinc. Unul dintre elementele al cărui nivel scade când eşti stresat este zincul. Pentru a echlibra balanţa, trebuie să consumi alimente precum crustaceii, varecul (alga marină), ciupercile, carnea de curcan şi sparanghelul.

6. Avocado. Acest fruct conţine grăsimi mononesaturate şi potasiu care reduc tensiunea arterială. Astfel, fructul de avocado nu numai că te eliberează de stres, ci îţi şi protejează inima. Efectul de calmare se datorează şi vitaminei B, pe care avocado îl conţine, aceasta având rolul de a proteja celulele nervoase ale creierului.

7. Mixul de seminţe. Miezul de nucă are vitamina B, nucile de Brazilia au zinc, migdalele au vitamina E, iar toate împreună contribuie din plin la reducerea nivelului de stres, la protejarea celulelor nervoase. În plus, procesul de spargere a cojilor duce la detensionare prin eliberarea stresului.

sursa: sfatulparintilor.ro


Distribuie
..