Alimente care te ajută să elimini lichidele din corp

Distribuie

Alimentația este un factor important care ne ajută să ameliorăm diverse dereglări care apar în corp, precum retenția de lichide. Există mai multe alimente care ne pot ajută să trecem peste această afecțiune

Anumite fructe și legume proaspete îi dau corpului capacitatea de a elimina toxinele adunate și ajută ficatul să metabolizeze mai bine grăsimile.

Printre legumele recomandate în acest caz sunt anghinarele, care stimulează activitatea ficatului favorizând metabolismul. În plus, conțin un nivel ridicat de fibre și combat constipația.

De asemenea, este important să includeți cât mai multe fructe proaspete în dietă, cum ar fi merele, care reduc colesterolul și combat obezitatea.

Varza este și ea excelentă și funcționează ca protector al venelor și al capilarelor, combate circulația proastă și este detoxifiantă. Se recomandă să o consumați crudă, pentru a putea profita la maxim de proprietățile sale.

Cicoarea purifică sângele și ajută la depurarea ficatului, dar funcționează și ca un potențial antioxidant pentru corp. și spanacul este o sursă bună de fibre, este sățios, ajută circulația sanguină și previne celulita.

Consumul de ceai verde este, de asemenea, recomandat, pentru că este tonifiant și stimulează producția de adrenalină, limitând absorția caloriilor. Printre alte elemente se recomandă pătrunjelul, fiind unul dintre cele mai bune depurative pentru sânge. În plus, conținutul său ridicat de vitamina C acționează ca un antioxidant și detoxifiant.

oanacuzino.ro


Distribuie
..