Alege crema cu PROTECŢIE SOLARĂ, potrivită tipului tău de ten

Distribuie

În timpul expunerii la soare, pielea ta este predispusă la arsuri, îmbătrânire prematură, poate chiar şi la cancer de piele. De aceea, cremele pentru protecţie solară trebuie să te însoţească permanent în geantă. Însă trebuie să ştii că produsul nu trebuie ales la întâmplare, ci în funcţie de tipul de ten.

Prin urmare îţi sugerăm cum să alegi crema cu protecţie solară potrivită tenului tău.

Tenul uscat
Acest tip de ten este mai sensibil faţă de razele ultraviolete şi faţă de îmbătrânirea prematură. Optează pentru o cremă hidratantă, cu factor de protecţie 30, bogată în ceramide.

Tenul gras, acneic
Pentru un ten predispus la acnee, alege  o cremă cu protecţie solară cu SPF 30, pe care  este menţionat „fără ulei”, astfel vei avea un ten matifiant, fără luci.  De asemenea, îţi recomandăm să iei o cremă care are în compoziţie dimeticon, o substanţa care absoarbe sebumul de pe suprafaţa pielii.

Tenul sensibil
O cremă cu protecţie SPF 50 va corespunde perfect tenului sensibil.   Factorul ridicat de protecţie previne efectele nocive ale radiaţiilor UVA, care duc la îmbătrânire prematură, pete pigmentare şi uscare excesivă.

Tenul cu rozacee
Razele ultraviolete au tendinţa de a agrava aceasta problemă a tenului. Astfel, este strict necesară utilizarea zilnică a unei creme cu protecţie solară pentru a păstra tinereţea tenului.  Este recomandat să foloseşti o cremă cu SPF de cel puţin 15, care să nu conţină în compoziţie parfum  şi alcool.

SFAT: Indiferent de tipul de ten, aplică crema atât pe faţă, cât şi pe gât şi decolteu.


Distribuie
..