Ai poftă să mănânci SĂRAT? Iată de ce BOLI SUFERI

Distribuie

Cei care poftesc frcvent la alimente sărate ar putea surferi de hipertensiune arterială sau de deshidratare cronică, astfel că, în aceste condiții, este necesară prezentarea imediată la un specialist, avertizează nutriționiștii.

Hipertensiunea arterială, ca și diabetul, sunt boli care, deși nu dor, sunt considerate ucigașii tăcuți și siguri. Ambele determină apariția bolilor cardio – și cerebrovasculare, precum infarctul miocardic și accidentul vascular cerebral, dar și distrugerea rinichilor și a vederii, notează libertatea.ro.

Dar pofta de sărat poate indica și o lipsă de calciu și potasiu. Se cunoaște că sodiul este un opus al potasiului și al calciului, acesta determinând eliminarea acestora din oase, din sânge (din plasmă) și din celulele corpului.

De aceea, excesul de sare de bucătărie grăbește apariția osteoporozei (fragilitatea oaselor), dar și apariția aritmiilor cardiace (bătăi neregulate ale inimii) și a hiperexicatbilității neuromusculare (cramape musculare, nervozitate și irascibilitate).


Distribuie