Ai insomnii şi nervozitate? Iată la ce BĂUTURĂ trebuie sa renunţi

Distribuie

Folosirea băuturilor energizante poate provoca diverse probleme de sănătate: diabet, boli de inimă, insomnii, nervozitate, anxietate şi chiar depresie. Totuşi, indiferent de situaţie combinaţia cu alcool şi alte băuturi cu cofeină trebuie evitate. În cazul consumului de alcool efectele negative acumulate sunt chiar mai mari decât dacă cele două băuturi ar fi consumate separat.

Specialiştii spun că aceste băuturi ar trebui consumate doar în doze strict controlate, maximum două cutii pe zi. Tonicele nu trebuie amestecate cu alcoolul, aşa cum fac deseori cei care frecventează cluburile de noapte, deoarece cofeina creşte tensiunea arterială şi efectul este intensificat de mai multe ori în combinaţie cu alcoolul. Ca rezultat, persoana poate dezvolta o criză hipertensivă foarte rapid. Mai mult, experţii în sănătate şi medicină afirmă că băuturile energizante sunt substitute vitaminice mai periculoase pentru sănătate din cauza cofeinei, în timp ce sucul de fructe şi glucoza, conţinute în multe produse, ne pot înveseli în acelaşi fel. Tocmai de aceea, băuturile energizante ar trebui consumate doar în situaţii speciale.

Băuturile energizante pot cauza hipertensiune şi să declanşeze o serie de maladii cardiace potenţial fatale, afirmă autorii unui studiu realizat recent de cercetătorii americani.

Savanţii au analizat datele medicale provenind de la şapte studii anterioare, pentru a analiza felul în care consumul de băuturi energizante influenţează starea de sănătate a inimii.

Studiile au inclus şi pacienţi sănătoşi, cu vârstele cuprinse între 18 şi 45 de ani.

Medicii au descoperit totodată faptul că presiunea sistolică, considerată cel mai important element de pe diagramele pacienţilor suferind de hipertensiune, a crescut în medie cu 3,5 puncte la pacienţii care au consumat băuturi energizante, dintr-un total de 132 de participanţi.

Studiul, coordonat de medicul Sachin Shah, profesor la Universitatea Pacific din Statele Unite, a fost prezentat la Conferinţa pentru Epidemiologie şi Prevenţie organizată recent de American Heart Association.


Distribuie
..