Află TOT despre factorii de risc ai CANCERULUI colorectal

Distribuie

Cancerul intestinului mare este mai greu de depistat dacă nu mergi la medic cu scopul de a-l descoperi. Așadar, vezi care sunt factorii de risc ai cancerului colo-rectal.

Diete bogate în grăsimi, slabe în fibre

Cancerul colorectal poate fi cauzat și de o dietă săracă în fibre, care ajută tractul digestiv, în favoarea uneia bogate în grăsimi și calorii. Unele studii au arătat că persoanele care consumă multă carne roșie prezintă riscul crescut, scrie unica.ro.

Sedentarism

Dacă duci o viață inactivă, este mult mai posibil să faci cancer colorectal – sau alt tip de cancer. Este important să faci mișcare fizică în mod regulat.

Obezitatea

Cercetătorii au descoperit că persoanele obeze au un risc crescut de a face cancer colorectal în timp, spre deosebire de cele cu greutate normală.

Vârsta înaintată

Cu cât înaintezi în vârstă, cu atât organismul tău este mai slăbit, astfel că ești mai predispus să faci cancer colorectal. Cei mai mulți oameni sunt diagnosticați cu această problemă după vârsta de 50 de ani.

Boala inflamatorie intestinală

Aceasta reprezintă un grup de afecțiuni ale sistemului digestiv, ale căror simptom principal este inflamația. Dacă ai această boală – sau boala Crohn – prezinți un risc crescut de a face cancer colorectal mai târziu în viață.

Istoric de cancer de colon în familie

Întotdeauna există riscul crescut să faci cancer (colorectal sau de alt fel) dacă în familia ta au existat astfel de cazuri. Există și cazuri în care poți face cancer colo-rectal dacă un apropiat al familiei are și nu este neapărat rudă de sânge. Asta se poate întâmpla dacă ați locuit în zone apropiate și ați fost expuși la aceleași substanțe carcinogene.


Distribuie
..