Află la ce oră din zi eşti mai expus unui atac de cord

Distribuie

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea britanică Oxford au descoperit că există mai multe riscuri de apariţie a manifestărilor diverselor afecţiuni, precum atacul de cord sau cel de panică, în anumite ore din cele 24 ale ritmului circadian.

Ritmul circadian este ciclul de aproximativ 24 de ore al proceselor biochimice, fiziologice şi comportamentale aparţinând tuturor entităţilor vii, inclusiv oamenilor.

Multe dintre afecţiuni sunt strâns legate de acest ritm iar manifestările lor nefaste prezintă mai multe riscuri de apariţie în anumite ore ale zilei, au descoperit cercetătorii Universităţii Oxford şi ai Spitalului John Radcliffe. Ei au reevaluat mai multe studii din lume care au vizat influenţa orei din zi asupra bioritmului şi asupra diverselor afecţiuni.

Atacuri de la 06.00 dimineaţă

Clar nu este cel mai bun mod de a începe ziua! Cercetătorii au descoperit că, în intervalul orar 06.00-10.00 , riscul producerii unui infarct miocardic este de 40% mai mare decât în restul zilei. Totodată, riscul unui atac vascularcerebral creşte cu 49%.

Potrivit autorilor studiului care a fost publicat în „American Journal of Hypertension, organismul începe să se pună în mişcare la ora 06.00. Acest fapt implică o mai mare activitate hormonala care duce la creştere tensiunii arteriale, motiv pentru care persoanele care suferă de afecţiuni cardiovasculare prezintă mai multe riscuri de a avea un infarct miocardic sau un atac vascularcerebral.

realitatea.net


Distribuie
..