AFLĂ de ce iubim Ghimbirul

Distribuie

Ghimbirul a redevenit un ingredient popular în bucătăria noastră curentă, deși din cauza mirosului puternic și gustului parfumat nu place neapărat, tuturor. Ghimbirul este extrem de versatil, poate fi adăugat atât în prăjituri, cât și în antreuri, salate, sosuri, mâncăruri cu carne sau legume, în supe, iar dozarea corectă a cantității acestuia poate da doar o nuanță interesantă de gust.

 De preferat este să fie consumat cât mai puțin preparat termic, eventual marinat, lăsat la “zaharisit” în miere sau soluție de zahăr de trestie ori sfeclă de zahăr, sau murat în stil oriental în oțet de orez, pentru a păstra persistența antioxidanților puternici pe care îi conține: gingerol, shogaol și tingerol, dar și a vitaminei B6.

Ghimbirul este eficient în atenuarea simptomelor și problemelor gastro-intestinale. Pentru că inhibă starea de greață și chiar vărsăturile, este eficient în răul de mișcare și de mare, fiind recomandat chiar și femeilor însărcinate. În plus, are un efect carminativ, eliminând gazele intestinale și un efect spasmolitic intestinal, relaxând și calmând tractul intestinal.

Ghimbirul împreună cu mierea și citricele, în special lămâia, constituie un cocktail minune împotriva durerilor de gât, laringitei și guturaiului.

Este recomandat în dieta reumaticilor, datorită efectului antiinflamator și se consideră ca este eficient în osteoartrită sau artrita reumatoidă, iar prin efectul vasodilatator activează circulația sanguină periferică, eliminând simptomele de mâini și picioare reci.

În plus, ca orice rădăcinoasă, ghimbirul este o bună sursă de minerale precum potasiu, magneziu, cupru , mangan.

oanacuzino.ro


Distribuie
..