Află ce boală îţi afectează cel mai frecvent PIELEA

Distribuie

Keratosis pilaris sau zonele aspre pe piele, unde îți apar și coșuri mici și roșii. De multe ori acestea apar pe fese, dacă porți mult timp pantaloni sau haine strâmte, ori dacă stai mai multe ore pe scaun în fiecare zi. Află mai multe despre această afecțiune a pielii și cum te afectează.

Keratosis pilaris dispare de la sine atunci când ajungi la vârsta de 30 de ani, însă până atunci există diferite creme și tratamente pe care le poți face pentru a scăpa de afecțiune. Aceasta apare cel mai des la copii, dar nu este exclus să o facă și adulții, scrie unica.ro.

Cum arată keratosis pilaris

Bubițe mici sau umflături roșii ori albe, care apar în mod obișnuit pe fese, pe obraji, pe picioare și/sau brațe ori pe față. Pielea este uscată și câteodată ai mâncărimi în acele zone. Keratosis pilaris devine mai accentuată pe timp de iarnă, când aerul rece usucă pielea mai mult.

Afecțiunea aceasta nu este deloc gravă și nu este neapărat nevoie s-o tratezi decât atunci când apare pe față (în cazuri rare) și poate lăsa semne pe piele.

Ce faci dacă ai keratosis pilaris

Bubițele care apar când faci această afecțiune a pielii au ca motiv principal excesul de keratină – proteină dură care îți protejează pielea de substanțe toxice sau de infecții. De obicei keratina astupă foliculii de păr, astfel că firele nu mai pot ieși la suprafață.

De cele mai multe ori poți face keratosis pilaris din cauza unei alte afecțiuni ale pielii, precum dermatita atopică, însă și oamenii perfect sănătoși o pot face, în special dacă au pielea uscată în mod normal.

Pentru tratarea afecțiunii keratosis pilaris este nevoie să mergi la medicul de familie sau la un dermatolog. Tratamentul este simplu și își face efectul destul de rapid.


Distribuie
..