AFLĂ care este cel mai bun ulei pentru prăjire

Distribuie

Despre beneficiile uleiului de măsline crud, în salate, ați auzit cu toții. Conține grăsimi benefice, ceea ce-l face ingredientul ideal pentru o cină sănătoase compusă dintr-o salată asortată, stropită din belșug cu zeamă de lămâie și îmbogățită cu gustul rafinat a câteva bucățele de brânză de capră. Cantitatea este elementul-cheie pentru consumul de ulei care nu trebuie să fie mai mult de o lingură într-o salată generoasă sau într-un dressing cu muștar.

Însă bucătarii de top precum Ferran Adria îl recomandă și pentru gătit. Maestrul bucătar spaniol este de părere că uleiul de măsline este bun și pentru prăjire, deoarece conține grăsimi monosaturate care-l fac mai puțin vulnerabil la reacțiile chimic de oxidare din timpul gătitului. În plus, conținutul de antioxidanți precum vitamina E limitează formarea compușilor nesănătoși din timpul procesului de prăjire.

Însă indiferent de tipul de ulei preferat în bucătărie, ideal ar fi să nu-l refolosiți pentru a evita consumul de compuși periculoși a căror cantitate crește cu fiecare prăjire. Dacă totuși vreți să-l reutilizați, încercați să nu-l încingeți la mai mult de 200 de grade la fiecare prăjire pentru a-i menține mai mult timp calitățile.

Este obligatoriu să-l schimbați dacă ați gătit cu făină sau pesmet, pentru că acestea accelerează degradarea uleiului. Și nu uitați să scurgeți alimentele prăjite și să le puneți pe șervețele de bucătărie care absorb excesul de ulei.

oanacuzino.ro


Distribuie
..