Adevăratele motive de cădere a părului

Distribuie

Părul este considerat o frumuseţe şi o eleganţă feminină. De nenumărate ori însă, firele de păr ne dau dureri de cap şi multă muncă. O bună parte din femei ştiu că fierele de păr cad foarte uşor. Acestea ajung la etapa când sunt în stare de a dace orice pentru a nu lăsa după sine ghemuleţe de fire.

Astăzi vom învăţa să protejăm şi să îngrijim firele de păr din cap.

În primul rând, pierderea părului cauzează lipsa de încredere în sine, anxietate, depresie.

Cauzele cele mai frecvente de cădere a părului sunt determinate de factori diferiţi. Este normal ca, zilnic, să ne cadă până la 100 de fire de păr. Dacă această limită este depăşită, ar trebui să apelăm la un medic pentru a stabili problema.

În primul rând, alimentaţia dezechilibrată din care lipseşte fierul şi proteinele, duc la slăbirea rădăcinilor.

Afecţiunile tiroidiene, sarcina sau întreruperea acesteia duc la căderea firelor de păr.

Dispozitivele de coafat sunt interzise pentru firele de păr mai deteriorate. Acestea au efect negativ asupra sănătăţii părului, îl deteriorează şi scade elasticitatea.

Dacă vrei să ai un păr sănătos, în primul rând trebuie să cunoşti motivul pentru care acesta se deteriorează şi cade.

O bună parte din femei, încearcă să trateze firele de păr utilizând metode casnice, diferite remedii naturale. Nu întotdeauna acestea pot avea efect pozitiv. Fiecare remediu este caracteristic unui anumit timp de păr şi trebuie folosit corect. Riscurile la care se expun multe femei din lume constă în folosirea unor ingrediente pe care părul lor nu le suportă. Din acest motiv apar iritaţiile, tot felul de alergii şi probleme ale pielii.

În cazul unor deficienţe nutriţionale sau în cazul schimbărilor de sezon, se indică consumul de alimente bogate în aminoacizi, vitamine şi minerale.

Dacă aveţi probleme cu glandele endocrine, trebuie să mergeţi urgent la medic. Acestea au o influenţă mare asupra căderii părului.

Fiecare femeie are perioade când părul din cap cade. Este un lucru normal şi nu trebuie să faceţi tragedie din asta. Totodată, dacă densitatea firelor de păr care cad este în creştere, se recomandă vizita la medic.


Distribuie
..