Acele de pin şi brad sunt un LEAC eficient pentru răceală şi tuse

Distribuie

Răceli rebele sau pneumonii? Poţi încerca remediile cu brad şi pin. Pe vreme rece, când reumatismul începe să înţepenească articulaţiile, ajută băile cu decoct din ramuri de brad sau cu ulei din esenţă de muguri. În scop terapeutic, de la brad şi pin se folosesc mugurii, scoarţa, răşina, cetina şi acele.

Prepară în casă leacurile din muguri. În caz de tuse seacă ori iritantă, te ajută siropul de pin sau de brad. Îl poţi prepara dintr-un kilogram de muguri de brad ori de pin şi 2 litri de apă, scrie click.ro. Amestecă totul şi lasă să fiarbă timp de un sfert de oră. După ce s-a răcit, adaugă 2 kilograme de zahăr şi fierbe până dă în clocot. Filtrează conţinutul şi păstrează-l în sticle închise ermetic.

Siropul şi băile cu brad, bune la toate. Răcelile şi bronşitele frecvent întâlnite la copii apar din cauza unui sistem imunitar slăbit. Se recomandă băi zilnice, timp de 2-3 săptămâni, cu infuzie din muguri de brad. Într-o cadă cu apă pune 5 litri de infuzie, preparată din două mâini de muguri de brad. Baia are un efect de întărire şi tonifiere a sistemului imunitar. Pentru tuse uscată şi febră, copiii ar trebui să ia zilnic între 8-10 linguriţe de sirop. Remediul e utilizat şi în combaterea oboselii, cu care se confruntă mai mult adulţii. Se iau câteva linguriţe de sirop de brad dimineaţa, pe nemâncate. Acesta ajută la reglarea glicemiei şi a activităţii nervoase.

Decoctul din ramuri de brad, pe care-l faci din un kg de ramuri de brad la 3 litri de apă, alină durerile reumatice cu care se confruntă mai ales persoanele în vârstă. În caz de sciatică, inflamaţii articulare şi dureri musculare se fac băi cu decoct de brad, timp de 15-20 de minute, cel puţin 3 ori pe săptămână. Uleiul esenţial de muguri de brad sau de pin se găseşte în orice magazin cu profil naturist.

Uleiurile acţionează ca un antibiotic puternic şi expectorant eficient.


Distribuie
..