Aşa scapi de POFTELE alimentare noaptea

Distribuie

Fie că este pe fond emoţional, fie din cauze fiziologice, mâncatul la ore târzii este o problemă ce afectează multe persoane. Aceasta poate fi însă combătută dacă urmăm câteva sfaturi simple.

Pentru început, este important de ştiut că nu este bine să sărim peste micul dejun. De altfel, este prima şi cea mai importantă masă din zi deoarece previne dezechilibrele la nivelul hormonilor responsabili cu senzaţia de foame. Totodată, specialiştii spun că, dacă vom consuma alimente hipercalorice târziu în noapte, nu vom mai simţi nevoia de a lua micul dejun a doua zi. Prin urmare, intrăm într-un cerc vicios ce ne poate afecta grav silueta.

Aveţi nevoie de un program regulat de masă

Regularitatea meselor este, de asemenea, importantă pentru că stabileşte ceasul hormonal al organismului. De aceea specialiştii ne recomandă să luăm micul dejun, prânzul şi cina la aproximativ aceleaşi ore în fiecare zi. În cazul în care simţiţi nevoia de gustări între mese, puteţi opta pentru fructe, legume, cereale integrale, lactate etc. (de preferat consumate la aceleaşi ore), nicidecum alimente precum produse de patiserie sau de fast-food.

clickpentrufemei.ro


Distribuie
..