5 reguli pentru ca să-ţi menţii VAGINUL sănătos

Distribuie

Toate femeile ar trebui să îşi îngrijească vaginul. Vaginul tău este, în mod normal, un mediu acid, plin de bacterii bune, care te feresc de infecţii şi menţin un ph potrivit. Iată 5 reguli pentru igiena intimă.

Protejează ph-ul vaginal şi nu face spălături

Spălăturile vaginale cu tot felul de soluţii sau săpunuri schimbă ph-ul natural al vaginului şi deschid calea către infecţii urâte. Nici săpunurile obişnuite folosite în zona intimă nu sunt o idee bună. Foloseşte produse blânde şi nu face spălături interne decât la recomandarea medicului, potrivit unica.ro.

O dietă sănătoasă menţine vaginul sănătos

Poate că nu îţi dai seama, dar o dietă echilibrată, plină de nutrienţi şi o hidratare corespunzătoare a organismului îţi asigură un vagin sănătos şi te fereşte de infertilitate. Sucul de merişor şi iaurturile naturale ajută flora vaginală să te scape de infecţii fungice.

O igienă vaginală corectă te fereşte de infecţii

Felul în care ai grijă de părţile tale intime te poate feri de infecţii, sau, dimpotrivă, poate favoriza apariţia acestora. Menţine o igienă corporală adecvată, schimbă des tampoanele şi absorbantele şi ai grijă ca absorbantele zilnice să nu menţină umezeala, care încurajează micozele.

Protejează-te când faci sex

Folosirea prezervativului în timpul actului sexual te protejează de bolile cu transmitere sexuală, dar te apără şi de un schimb de bacterii periculoase. Schimbă prezervativul atunci când treci de la sex vaginal la sex anal sau oral şi invers şi vaginul tău va rămâne sănătos.

Nu lăsa infecţiile să se întindă

Există trei tipuri de infecţii vaginale care apar destul de frecvent : candidoza, vaginoza cauzată de bacterii şi tricomoniaza. Netratarea lor poate cauza probleme grave, de la dureri puternice, la infertilitate.


Distribuie
..