5 motive pentru care îți întârzie menstruația

Distribuie

Aproape că nu există femeie care să nu se fi confruntat cel puțin o dată în viață cu întârzieri ale menstruației. Dacă acestea persistă, trebuie să iei în calcul o vizită urgentă la medic. Menstruația poate întârzia din varii motive, în afara de prezența unei sarcini sau premenopauză!

1.Ai slăbit prea mult. Dacă ai ținut vreo cură de slăbire drastică și cântarul ți-a devenit deja prieten, atunci trebuie să te gândești că poate greutatea ta a scăzut sub normal dacă te confrunți cu întârzieri menstruale.

2.Faci prea mult sport. Dacă te-ai hotărât să-ți depășești limitele și să bați record personal după record personal la jogging, bicicletă sau ridicarea greutăților, riști iar tulburări menstruale. Organismul este foarte sensibil la aceste situații și va încerca cu orice preț să împiedice instalarea unei sarcini în condiții de suprasolicitare. Practic, poate împiedica ovulația, secreția normală de estrogeni și implicit menstruația.

3.Ești foarte stresată. Perioadele de stres major sunt foarte agresive pentru organism. Acestea “lucrează” la nivelul creierului, în hipotalamus, zonă responsabilă și pentru reglarea mecanismelor hormonale. O dată perturbate, acestea nu mai pot asigura menstruația regulată.

4. Iei anticoncepționale. Există anumite formule de pilule care pot da întâzieri ale ciclului. La fel cum și renunțarea la pilule poate duce la întârzieri, dar acestea se reglează în timp.

5. Ai probleme de sănătate. Printre cele care afectează menstruația normală sunt problemele tiroidei și sindromul ovarelor polichistice. De aceea, tulburările de ciclu menstrual trebuie semnalate medicului.

oanacuzino.ro


Distribuie
..