5 leacuri miraculoase cu LEUŞTEAN

Distribuie

Nu există gospodină care să nu-l fi folosit măcar o dată în viaţă. Cu siguranţă, există însă persoane care nu ştiu cât de bune este pentru sănătate.

Despre beneficiile pentru sănătate, află că există cel puţin cinci remedii pe bază de leuştean pe care le poţi folosi în diverse situaţii, scrie ecuisine.ro.

Infuzia de frunze

Toarnă peste o linguriţă cu frunze uscate sau verzi o cană cu apă clocotită. Lasă la infuzat 10 minute, după care strecoară preparatul şi consumă-l îndulcit cu puţină miere. Este foarte bun mai ales dacă suferi de indigestie, cu condiţia să-l bei înainte de masă. Stimulează secreţiile gastrice, favorizând digestia. În plus, creşte pofta de mâncare la persoanele care suferă de anorexie.

Sucul proaspăt de frunze

Spală bine 3-4 legături de leuştean şi pune-le cu tot cu codiţe în blenderul electric, să se paseze, împreună cu 2-3 căni cu apă. Fă o cură de 10 zile cu acest preparat; e bine să bei câte un pahar sau două pe zi. Pe lângă clorofila, mineralele şi vitaminele pe care le are, sucul de pătrunjel ajută la dizolvarea calculilor renali. Consumat preventiv, te protejează de apariţia lor. 

Decoctul de rădăcină

Se macină sau se rad 3-4 rădăcini de leuştean foarte bine spălate. Se pun la fiert în 2 căni cu apă şi se lasă pe foc 20 de minute. Se beau 2-3 căni pe zi pentru tratarea cistitelor, prevenirea formării gazelor în intestin şi împotriva simptomelor neplăcute cauzate de instalarea menopauzei.

Pulberea de seminţe

Se macină 2 linguri în râşniţa electrică şi se ia pulberea obţinută în 2-3 reprize de-a lungul unei zile, amestecată cu un pahar cu apă. Este un remediu foarte bun pentru colicile abdominale, dar şi pentru reglarea tensiunii arteriale.

Cataplasmele cu frunze

Zdrobeşte o mână cu frunze proaspete de leuştean după ce le-ai spălat cu apă rece. Pune-le pe pielea afectată de urticarie sau de pete, bandajează locul şi lasă-le să acţioneze câteva ore. Calmează mâncărimile şi reduc inflamaţiile.


Distribuie
..