4 substanţe INTERZISE femeilor însărcinate. DE CE sunt atât de PERICULOASE pentru mamă, dar şi pentru copil

Distribuie

Atunci când femeia este însărcinată, chiar şi din primele luni de sarcinaă, legătura dintre ea şi copil este extrem de puternică, şi fizic, dar şi spiritual. Tot ceea ce atinge femeia, poate avea influenţă asupra sănătăţii fătului.

O femeie gravidă trebuie să fie atentă şi la produsele cosmetice pe care le foloseşte. Folosite în timpul sarcinii trebuie verificate minuţios, iar acest lucru începe cu informarea despre produs.

Aceasta pentru că toate substanţele pe care le conţin săpunurile, cremele de îngrijire, pătrund în piele, după care intră în sânge şi mai apoi ajung la făt.

Iată care sunt cele mai periculoase substanţe care influenţează negativ dezvoltarea fătului:

1. Ftalatii se găsesc în oja de unghii, în parfumuri sau creme în cremele parfumate. Aceştia pot întrerupe dezvoltarea normală a plămânilor, inimii şi organelor sexuale ale copilului. Pe etichetă acesta este scris ca: phthalates, dibenzilftalat, dietiftalat.

2. Acidul salicilic se găseşte în cremele pentru ten gras, în cele destinate tenurilor acneice, în peeling-urile faciale. Aspirina nu este interzisă numai gravidelor, ci inclusiv copiilor până la 12 ani.  Pe etichetă scrie: salicylic acid, BHA, beta hydroxy acid.

3. Sodium lauryl sulfate se găseşte în săpun, şampon, unele paste de dinţi şi poate deregla glanda tiroidă a mamei.

4. Triclosan este folosit în săpunurile lichide. Este indicat să NU folosiţi cosmetice cu acest ingredient. El poate afecta glanda tiroidă a copilului.

Pentru îngrijirea tenului sunt foarte benefice fructele şi legumele proaspete, pe care le aplicaţi pe faţă. Alegeţi produsele cu ingrediente active naturale şi care sunt ecologice.


Distribuie
..