3 pași simpli pentru un sistem imunitar mai puternic

Distribuie

La început de an cuvântul detox e pe buzele tuturor. De la trecerea la un meniu vegan sau chiar raw-vegan până la posturi cu sucuri sau doar cu apă.

Cu siguranță avem nevoie de pauze digestive pentru a-ți ajuta organismul să facă față mai ușor agresiunilor externe precum stresul, poluarea și diverșii aditivi din alimente. Dar dacă nu te simți încă pregătit pentru o perioadă de detoxifierea mai intensă, poți oricând să urmezi cei trei pași de mai jos pentru a-ți întări sistemul imunitar.

1. Bea un pahar de apă călduță în care ai stors o jumătate de lămâie imediat cum te trezești și apoi continuă să bei pe tot parcursul zilei. Este pe cât de simplu pe atât de eficient în curățarea toxinelor și întărirea sistemului imunitar.

2. Periajul uscat sustine sistemul limfatic stimuland vasele limfatice sa dreneze toxinele catre organele de detoxifiere. Cum se face periajul uscat? Ai nevoie de o perie pentru corp pe care o vei folosi inainte de dus. Incepe cu laba piciorului si apoi continua in sus spre solduri cu miscari circulare. Periaza-te pe maini si piept cu mișcări lungi către inimă. Apoi începe de la degete și continuă în sus spre umeri tot cu mișcări circulare. În zona stomacului periază în sens anti-orar.

3. Ceaiurile din plante reprezintă o modalitate minunată de a întări sistemul imunitar în timpul iernii și de a susține organismul. Dintre variantele pe care le poți alege, mușețelul combate inflamațiile, senna și aloe vera luptă împotriva constipației, iar păpădia este sprijin dovedit pentru funcțiile ficatului.

Detoxifierea e un proces natural iar pașii de mai sus, urmați în fiecare zi, nu fac altceva decât să stimuleze organismul să elibereze mai repede toxinele, întărindu-și astfel sistemul imunitar.


Distribuie