Ce spun picioarele despre sănătate! 6 semne pe care nu trebuie să le ignori

Distribuie

Știm, cu siguranță, că multe dintre problemele de sănătate apar cu mult înainte de manifestarea simptomelor. Adesea, chiar dacă nu ne simțim rău, este suficient să ne privim cu atenție corpul pentru a ne da seama că este ceva în neregulă cu noi.

Să aflăm, în cele ce urmează, ce spun picioarele despre sănătate, căci ele ne oferă unele dintre cele mai importante indicii în privința acesteia.

Absența pilozității de pe degete

Din motive estetice, cele mai multe dintre noi preferă să-și îndepărteze prin epilare până și ultimul fir de păr de pe corp. Evident, aici intră și pilozitatea de pe degetele de la mâini și de la picioare.

Însă, lipsa pilozității de pe degetele de la picioare, în condițiile în care noi nu avem nicio contribuție, poate indica anumite probleme de sănătate. Cea mai importantă dintre acestea este circulația proastă.

Medicii specialiști susțin că inexistența părului pe degete se datorează faptului că inima nu pompează suficient sânge către picioare. Astfel, fluxul sanguin către această parte a corpului, nefiind suficient de puternic, nu poate să susțină creșterea părului.

O dezvoltare anormală și într-un timp scurt a degetului mare

Dacă observi că degetul cel mare de la unul dintre picioare a crescut prea mult într-o perioadă scurtă de timp și, pe lângă asta, este roșu, iritat sau inflamat, adresează-te de urgență medicului. Aceste simptome spun despre sănătatea ta că ești în pragul unor afecțiuni precum artrita sau guta.

Evident, aceleaşi simptome se manifestă şi în cazul traumatismelor la nivelul degetului mare de la picior.

Amorțeală în degete

O senzație de amorțeală resimțită la nivelul degetelor mari de la picioare este un simptom al diabetului. Totodată, poate fi un efect secundar al chimioterapiei.

Pe de altă parte, dacă amorțeala este resimțită doar la un picior, cauza ar putea fi lezarea unui nerv. În acest caz, senzațiile de furnicături cedează la administrarea de analgezice.

Durere în călcâie

Durerea constantă în călcâie poate fi un simptom al fasciitei plantare, o afecțiune care se manifestă prin ruperea sau întinderea fasciei plantare – membrana fibroasă care se întinde de la călcâi până la baza degetelor.

Fasciita plantară provoacă o durere intensă în călcâi care apare în momentul în care te ridici din pat sau de pe scaun. Această afecțiune se poate agrava în condițiile în care porți încălțăminte neadaptată sau practici o activitate fizică susținută.

Descuamare și mâncărime

Te mănâncă picioarele sau chiar ți se descuamează pielea? Cauzele ar putea fi, în cazul fericit, o infecție fungică ce poate fi tratată cu unguente speciale sau, în cazul mai grav, psoriazisul, situație în care se impune consult și supervizare medicală tot restul vieții.

Unghii îngălbenite

Adesea, unghiile îngălbenite sunt asociate cu îmbătrânirea, însă pot fi și un simptom al infecțiilor fungice.

Adesea, îngălbenirea unghiilor este întâlnită la persoanele care folosesc permanent ojă. Desigur, nu-ți vom recomanda să nu-ți mai faci de azi înainte manichiura cu lac de unghii, însă încearcă, din când în când, ca între două manichiuri să faci pauze de câteva zile în care să-ți lași unghiile nevopsite.

Acestea sunt cele mai importante 6 semne de la nivelul picioarelor, care ar trebui să te pună pe gânduri și… pe fugă. La medic. Acum că ai aflat ce spun picioarele despre sănătate, îți amintești să te fi confruntat și tu cu aceste simptome de-a lungul timpului?

avantaje.ro.


Distribuie
..