10 semne alarmante care pot indica prezenţa CANCERULUI

Distribuie

Detectarea timpurie a simptomelor reprezintă cel mai bun mod de a trata și vindeca o boală nemiloasă precum cancerul. Însă, unele dintre aceste simptome pot fi comune, astfel că ele sunt ignorate de cele mai multe ori.

  Dacă ai experimentat astfel de simptome în mod regulat sau dacă acestea se înrăutățesc, trebuie să consulți de urgență un medic!

Pierderea inexplicabilă în greutate

În cazul în care observi cum se topesc kilogramele, deși nu ai făcut modificări în alimentație, acesta este un semn precoce al cancerului de colon, care afectează apetitul și capacitatea organismului de a elimina ,,deșeurile”.

Febră

Infecțiile frecvente reprezintă simptome ale leucemiei, care arată că sângele începe să producă cantități anormale de globule albe, așa încât organismul nu mai poate lupta eficient împotriva infecțiilor. În plus, leucemia prezintă simptome similare răcelilor, cum ar fi febra persistentă.

Durere

Deși durerile pot avea multiple cauze, durerile de cap care persistă pot fi un semn timpuriu al cancerului cerebral, în timp ce durerile de spate pot semnala cancer ovarian sau rectal.

Tuse sâcâitoare

Mai multe tipuri de cancer, între care leucemia și cancerul pulmonar, au ca simptome tusea persistentă sau bronșita. În cazul în care tusea nu cedează și este însoțită și de durere în piept, consultă de urgență un medic specialist.

Oboseală cronică

Dacă te simți mereu obosit, însă această stare nu trece orice ai face și oricât te-ai odihni, cel mai bine este să consulți un medic. Stările de oboseală pot avea mai multe cauze, iar cel mai bine este să le identifici.

Dificultatea de a înghiți

Acesta este un simptom comun asociat cancerului cervical sau unul dintre semnele timpurii ale cancerului pulmonar.

Inflamarea ganglionilor limfatici

Modificarea ganglionilor limfatici indică schimări ale sistemului limfatic, inclusiv un posibil simptom al cancerului. Apariția ganglionilor în zona axilei poate indica adesea un cancer de sân, în timp ce nodulii din zona gâtului pot fi semne ale leucemiei.

Apariția vânătăilor

Acest simptom poate indica o activitate anormală a celulelor roșii din sânge, adică unul dintre simptomele leucemiei. Apariția vânătăilor în locuri ciudate (pe degete, pe palme) sau petele roșii pe față sau gât sunt semne care nu trebuie ignorate.

Sângerare rectală

Unul dintre simptomele timpurii ale cancerului de colon este prezența sângelui în scaun. Adresează-te de urgență medicului dacă observi această problemă.

Modificarea aspectului unghiilor

Acesta poate fi unul dintre simptomele timpurii ale cancerului de piele – liniile și punctele maro/negre pe suprafața unghiilor. De asemenea,unghiile pale sau albe indică faptul că ficatul nu funcționează corect.

clicksanatate.ro


Distribuie
..