10 lucruri pe care nu le știai despre uleiul de măsline

Distribuie

Uleiul de măsline este foarte popular în rândul celor care vor să mănânce sănătos. Conține grăsimi bune și trebuie consumat pe cât posibil doar crud. Însă este bun și la gătit. De asemenea, uleiul de măsline este un ingredient important și în ritualurile de înfrumusețare facială și corporală. Iată câteva lucruri inedite despre uleiul de măsline, arborele din care provine și istoria sa!

1.Măslinul este originar din bazinul Mării Mediterane și există dovezi că uleiul se produce din vechime, cu 4000 de ani înainte de Hristos.

2.La început, uleiul nu se folosea în alimentație ci în medicină, pentru îngrijirea pielii, fabricarea săpunului și drept combustibil pentru lămpi.

3.În vechime, măslinele erau culese cu mâna. Astăci, există dispozitive cu vibrații care fac ca măslinele să cadă în plase sub arbori.

4.Cel mai mult ulei de măsline se produce în Europa. Spania este primul producător, urmată de Italia și Grecia. În SUA, uleiul se produce în California, Arizona, Texas, Gerogia, Floria, Oregon și Hawaii.

5.Varietatea și maturarea sunt cele două elemente luate în calcul atunci când se stabilește calitatea uleiului.

6.Există mai multe soiuri de măsline din care se produce uleiul printre care Mission, Manzanillo, Sevillano, Arbequina, Koroneiki, Arbosana, Ascolano, Frantoio, Leccino, Pendolino, Maurino și Coratina.

7. Cele mai bune uleiuri se produc în mai puțin de 24 de ore de la recoltarea măslinelor.

8. Uleiurile extra virgine sunt produse doar prin metode mecanice, fără a fi tratate chimic.

9. Din lista uleiurile de calitate mai slabă, fac parte uleiul virgin, uleiul rafinat de măsline și uleiul din turte de măsline.

10. Produsele care rezultă din urmă prelucrării măslinelor precum turtele și apa sunt folosite în industria cosmetică și cea alimentară pentru că au polifenoli și fibre sănătoase.

oanacuzino.ro


Distribuie
..