VIDEO EXPLICATIV: Cum să deosebeşti o geantă contrafăcută, de cea originală

Distribuie

Dacă îţi doreşti o poşetă originală a unui brand renumit şi nu vrei să dai o grămadă de bani pe o replică, există anumite indicii pe care le poţi verifica ca să te convingi că nu eşti păcălită. Chiar şi în magazinele de lux există multe replici care sunt foarte asemănătoare cu poşetele originale. Multe fake-uri sunt greu de distins, cu toate acestea, există mai multe modalităţi de a identifica diferenţa dintre o poşetă autentică şi una falsă.

Verifică furniturile

În croitorie, sub titulatura de furnituri se clasifică toate materialele accesorii – nasturi, fermoare, capse, căptuşeala, aţe, bride.
De cele mai multe ori, în cazul genţilor, furniturile sunt accesoriile metalice. La o geantă autentică toate acestea au imprimate logo-ul brand-ului.

La genţile contrafăcute, emblema grafică a casei de modă  nu va fi ştanţată pe aceste accesorii metalice.

Datorită costurilor mari ale procedurilor de tratare a metalului,  furniturilor genţilor contrafacute  se vor oxida repede, căpătând un aspect  pătat şi negricios, în loc de luciul specific furniturilor unei genţi autentice. 
foto:bagmaniac.ro

Verifică interiorul

În majoritatea cazurilor genţile contrafăcute sunt lucrate impecabil la exterior, deoarece acesta este cel care nu  se vede şi care păcăleşte.  Aşadar, cusăturile strâmbe, buzunarele aplicate fără simţ de răspundere, elementele decorative din piele interioare nesigilate pe margini cu ceară specială, sunt toate semne că geanta pe care ai procurat-o este un fake.


foto:lolasbox.com

Ambalajul şi certificatul de autenticitate

Orice geantă de marcă este neapărat  vândută  cu săculeţul protectiv  imprimat cu emblema grafică a designerului.

Geanta este însoţită de cartea produsului sau instrucţiunile de îngrijire ale poşetei. 

O geantă de marcă este ambalată într-o hârtie fină,  imprimată la rândul ei cu logoul designerului. În cazul genţilor mai scumpe, produsul este automat ambalat şi într-o cutie.

Genţile autentice nu au mânerele înfăşurate în ambalaj de plastic. Mânerele trase în ambalaj de plastic sunt tipice pentru genţile contrafăcute.

foto:vk.ru

Verifică etichetele

 Fiecare brand are eticheta lui specifică, fie logo-ul  este ştanţat în metal şi aplicat pe buzunarele interioare, fie brodat pe etichete textile sau chiar suflat cu pulbere de aur ca în cazul genţilor Hermes.

foto:bagmaniac.ro

Descoperă în video cum să deosebeşti geantă Louis Vuitton autentică, de cea falsă.


Distribuie