Uite ce guleraşe originale şi drăguţe confecţionează o tânără de 20 de ani din Chişinău. Vrei şi tu unul? (FOTO)

Distribuie

Guleraşul ia locul altor accesorii începând din aceast sezon. Este vorba de modelul Peter Pan, care vine în diverse mărimi şi texturi. Pentru acele persoane care se plictisesc foarte repede de hainele pe care le au şi ar vrea să aducă mereu ceva nou garderobei lor, s-au inventat gulere detaşabile.

Majoritatea guleraşelor din magazinele din capitală sunt la un preţ mai puţin accesibil pentru multe fete. Prin urmare, o tânără de 20 de ani  din capitală, care îşi împărtăşeşte pasiunea pentru handmade a hotărât să confecţioneze  şi aceste guleraşe.  Modelele sunt de la cele simple, croşetate, din dantelă sau din piele, până la cele ornamentate cu diverse paiete, ţinte, mărgele sau cristale.

“La început  a venit dorinţa de fi în vogă şi apoi au apărut  guleraşele handmade. Din motiv că erau prea costisitoare în magazine, am zis: ce ar fi să încerc să le  fac singură? Când vin acasă de la ore, mă relaxez prin confecţionarea  diferitor accesorii. Niciodată nu mă apuc să fac un guleraş până nu-l văd finalizat  imaginar”, spune Aliona Miron.

Aliona de mică a fost atrasă de lucrurile de suflet, iar guleraşele detaşabile îi inspiră un aer de fineţe şi graţie. „Pe lângă guleraşe mai confecţionez icoane din mergeluşe de nisip, brodez şi tricotez. Toate aceste lucruri le-am deprins de mică, iar în prezent au devenit o ocupaţie foarte placută. Pentru mine lucrurile handmade sunt cele mai preţioase”, ne mai mărturiseşte tânăra.

Aceasta spune că, iniţial, nu a avut scopul de a avea  o afacere, pentru ea fiind o artă. “Colegele mele au fost atât de frapate de ceea ce fac, încât  m-au încurajat să le vând.  Ele au fost  şi cele care m-au susţinut să-mi creez şi un grup pe Facebook Astfel au apărut şi mai mulţi cumpărători şi admiratori de guleraşe”, mai adaugă Aliona.
Materialele pentru confecţionarea unui guleraş costă de la 50 la 70 de lei. Cele mai scumpe guleraşe pe care le-a vândut Aliona au fost de 80 de lei. “Primesc un entuziasm nemaipomenit când văd feţele uimite ale fetelor, care  pot să cumpere un guleraş la doar 80 de lei”, spune ea.

Tânăra îşi propune, pe viitor, să participe la târguri de lucruri handmade.

Cum porţi guleraşele?

Pot fi purtate atât la ţinute elegante, de seară (cele cu perle sau diverse pietre) cât şi la hainele pentru club (un guler din piele cu ţinte la o bluză din dantelă). Totul ţine de imaginaţie.

De exemplu, dacă ai o rochie neagră, simplă, şi te-ai plictisit de ea, nimic mai simplu: îţi poţi cumpăra un guler detaşabil din perle. Astfel, rochia ta va căpăta un plus de eleganţă. Acelaşi exemplu este valabil şi pentru o cămaşă albă: un guler detaşabil, colorat, o va transforma într-o secundă.

Asemenea gulerelor de la cămaşă, dar cu un plus de strălucire, aceste accesorii au puterea de a transforma o ţinută banală într-una foarte şic. Sunt foarte uşor de purtat şi de asortat. La rochii simple, tricouri sau chiar la cămăşi, gulerele detaşabile dau „viaţă” unei garderobe anoste.

Autor: Diana Musaelean


Distribuie
..