Talent deosebit al unei tinere din Moldova: Creează haine din pânză pictată. VEZI POZE CU LINIA VESTIMENTARĂ EXCLUSIVĂ

Distribuie

Pictura pe pânză a fost veşnic considerată o artă inestimabilă, care a rezistat în timp, pâstrându-şi valoarea. Dacă sute de ani în urmă, tablourile au fost un accesoriu care dă viaţa interiorului din casă, acum desenele pe pânză capătă o nouă conceţie şi anume, orientarea către designul vestimentar. Irina Madan este o tânără din Moldova care încearcă să „peţească” pictura pe pânză şi designul vestimentar şi să aducă o tendinţă inedită în modă.

Irina Madan are 23 de ani, a studiat Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice, iar pentru teza de licenţă, tânăra a pregătit o colecţie de haine pictate, astfel a lăsat fără replică profesorii, cât şi colegii. Din acel moment, absolventa şi-a găsit vectorul pe care vrea să-l urmeze –  de a crea haine cu pânză pictată. 

Îmbin designul vestimetar cu pictura, în care ţin să pun preţ mai mult pe pictură. Visul meu este să deschid o casă de modă vestimentară specializată în domeniul desenelor pe pânză„, a spus tânăra creatoare de haine cu pânză pictată. 

Linia vestimentară, numită „Burano”, constituie o galerie a arhitecturii veneţiene, pictată pe pânză. Tânăra este pasionată de oraşul pe apă, Veneţia, astfel că inspiraţia a abundat în timpul creaţiei.

Chiar dacă studiază şi jurnalismul, Irina este hotărâtă să se dedice în totalitate designului vestimentar. Asta, în ciuda faptului că moda este versatilă. 
Creaţiile mele nu se supun tendinţelor. Hainele cu pânza desenată sunt destinate celor pasionaţi de pictură şi care nu au frica de a ieşi din tipare„, a declarat Irina. 

Tânăra este capabilă să transforme orice piesă vestimentară monotonă într-o adevărată operă de artă, în care sunt ilustrate atât piesaje, cât şi portrete. De fapt, ţinutele pictate reprezintă o modalitate perfectă pentru a contura individualitatea fiecărui om. Prin urmare, fiecare articol vestimentar este autentic şi este creat după preferinţele solicitantului. 

Materialele de lucru ale Irinei sunt pânza de bumbac şi culorile acrilice, iar avantanjul constă în faptul că hainele pot fi spălate în mod obişnuit, iar pictura nu va avea de suferit.

Irina spune că activitatea pe care o face este mai mult decât un design vestimentar, asta pentru că „pictura pe pânză nu poate fi numit un print, ci o operă de artă„.
Deocamdată tânăra nu are un atelier specializat şi crează acasă, în propria odaie. Tânărul designer a primit în vizită echipa Zumi.md şi ne-a arătat cum i-au naştere hainele inedite din pânză pictată

Preţul unui articol vestimentar este aproximativ 600 de lei, în dependenţă de dificultatea şi tipul hainei, cât şi a desenului. 


Distribuie
..