Sunt pensionare, dar pasionate de MODĂ. Ce stil abordează cele mai bătrâne fashioniste din lume | FOTO

Distribuie

Fustele mini, coafurile îndrăzneţe şi încălţămintea extravagantă sunt permise şi pentru cei cu vârste de peste 70 de ani. Acest lucru l-au demonstrat fashionistele pensionare, care au devenit eroinele filmelor documentare.

Canalul de televiziune Channel 4 a produs o serie de filme documantare despre cele mai originale şi extravagante femei, numite Fabulous Fashionistas.
Una dintre protagonistele proectului, Sue Kreitsman, care a împlinit recent 73 de ani şi-a transformat abilitatea de a se îmbrăca stilat în artă. Pictor de profesie, bătrâna îşi crează singură hainele, care, potrivit ei sunt în afară tiraniei modei.

Baronesa Trumpington, Jay Barker, la ai săi 92 de ani încă mai este prezentă în Camera Lorzilor în Parlamentul britanic, unde etalează cele mai şic ţinute.

Bridget Sojourner este de asemenea o fashionistă cu experienţă. Are 75 de ani şi ştie cum să-şi aleagă o ţinută de la second hand şi să arate, în acelaşi timp stilat. Este fană înrăită a bijuteriile masive, pălăriilor, rochiilor roşii şi negre şi a botinelor Doc Marten.
“Atunci când îmbătrâneşti, stilul tău devine mai proeminent”, spune Bridget.

Lumea modei este obsedată de tinereţe. Nu şi Jenna Woods, care la vârstă de 75 de ani poartă fuste mini şi breton; sau Daphne Selfe, care la ai săi 85 de ani activează ca model.


Distribuie
..