Shoppingul este mult mai eficient decât mersul la sală

Distribuie

Atunci când femeile şi-au pus în cap să facă shopping (iar asta se întâmplă destul de des), pot merge o zi întreagă sau câte 2 km de la un magazin la altul fără să-şi dea seama. Scopul este unul simplu, de a căuta hainele de care au nevoie, să fie originale şi să nu mai aibă nimeni.

Experţii britanici au ajuns la concluzia că femeile fac shopping de 132 de ori pe an. Acestea ard anual 47.000 de calorii. Pentru a ajunge la această concluzie, experţii au chestionat 3.000 de femei.

Cu cît ieşirile sunt mai lungi cu atât numărul caloriilor arse creşte. Femeile care ies la cumpărături de 11 ori pe lună, două dintre aceste ieşiri sunt pentru a-şi procura haine, cinci pentru mâncare şi 4 la un magazin de lângă casă pentru a lua pâine sau altceva.

După o zi de shopping ca la carte, femeile vin mai extenuate ca după o zi la sală. Acestea se simt mai obosite din motivul că în timpul shopping-ului se gândesc foarte mult la ce doresc să-şi cumpere, de ce culoare şă-şi ia rochiţa ca să se combine cu pantofii de acasă, câţi bani îşi permite să cheltuie ca să-i mai rămână ceva până la sfirşitul lunii, etc.

Totuşi, chiar dacă shopping-ul este extenuant, femeile îl adoră pentru că au timp să bârfească, să mai bea o cafea, să râdă cu prietenele şi să se simtă bine.


Distribuie