Shopping-ul online – comod, dar nesigur. Care sunt avantajele şi dezavantajele

Distribuie

Toate femeile adoră să facă cumpărături. Fie că merg în mall împreună cu prietenele, fie că-şi chinuie iubitul, plimbând-ul cu ele peste tot, acesta este necesar. Acum că folosim internetul la orice pas, nu mai este o noutate definiţia de shopping online, care-ţi dă posibilitatea să faci cumpărăturile de acasă, de la birou sau chiar stând relaxată în pat.

Pantofi sau dulciuri, mâncare sau produse cosmetice, produse de mobilier sau telefoane mobile, toate le găseşti pe variate site-uri care-ţi propun marfa în diferite forme şi culori.

Avantajele shopping-ului online:

– O varietate largă de produse, preţul cărora pot fi uşor comparate cu cele de pe alte site-uri,  oferind astfel posibilitatea de a alege produsul la cel mai bun preţ.

– Procurând online, nu eşti asaltat de nici un vânzător. Poţi să te uiţi peste produse atât cât vrei tu, fără să fii jenat că te-ai uitat prea mult.

– Dacă eşti interesat de un produs anume, îl poţi păstra în coş o perioadă îndelungată, până te decizi ce faci cu el.

– Găseşti un produs în culoare pe care o vrei tu. Dacă ai pus ochiul pe o bluză mov în magazin, iar cea de la vitrină îţi este mică, iar alta nu mai e, n-ai ce face. În cazul shopping-ului online gama de culori şi mărfuri este atât de mare, încât poate mulţumi pe toată lumea.

Dezavantajele shopping-ului online:

– Pentru că atunci când achiziţionezi ceva online trebuie să te înregistrezi şi să-ţi plasezi informaţia despre card şi numărul acestuia, riscul unui furt de informaţie este mare. Pentru a evita acest lucru, nu întroduce aceste date dacă ai ajuns pe site-ul respectiv urmând un link primit prin e-mail, de exemplu.

– Ţine cont de faptul că nici un magazin online nu cere niciodată pin-ul cardului.

Ca să nu ai probleme cu toate lucrurile pe care vrei să le achiziţionezi, citeşte atent înainte de a cumpăra ceva, multe dintre produsele cumpărate on-line nu sunt returnabile.

Tu ai alege shoppingu-ul online?


Distribuie