S-a creat rochia care îşi schimbă culoarea la cerere FOTO

Distribuie

Creatoarea de modă londoneză Amy Rainbow Winters expune la salonul hight-tech International CES de la Las Vegas o rochie confecţionată dintr-un material textil ce conţine fibră optică. Rochia emite lumină albastră, însă culoarea se poate schimba instantaneu, prin atingerea captatorilor plasaţi în mânecă.

„Dacă vreţi o rochie violet, va fi violet. Dacă preferaţi roşul, veţi avea roşu. Nu aveţi decât să vă uitaţi la mâneca şi să hotărâţi ce culoare vreţi”, spune Winters. Creatoarea colaborează cu specialişti în tehnologie pentru obţinerea materialelor necesare articolelor de îmbrăcăminte pe care le concepe, scrie informează efemina.ro. Unele reacţionează la sunete, altele la soare sau la apă.

O altă rochie prezentată la CES conţine, de exemplu, captatori de mişcare, iar culoarea se schimbă atunci când persoana care o poartă sare.

Creaţiile lui Amy Rainbow Winters sunt personalizate şi au fost folosite deja în videoclipuri sau reclame publicitare. Nu se realizează articole de serie. „Sunt piese de prezentare, dar, dacă cineva vrea să achite câteva mii de dolari, le poate avea”, spune creatoarea.

Preţul de producţie al unei rochii cu fibră optică ajunge la circa 3.000 dolari, însă poate creşte în funcţie de design, potrivit lui Winters.


Distribuie